Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

9 supertips på mat som boostar din hy, hår och naglar

Många av oss märker nog redan att kylan som kommer nu har satt sina spår i hyn. Vi byter till mer återfuktande krämer och produkter för att exfoliera hyn oftare. Det kan absolut hjälpa, men vad vi stoppar i oss hjälper också hyn!

Girl holding a coconut and pineapple snacks on a table
Foto: Unsplash

Vi är duktiga på att testa nya krämer och masker, allt för att bli av med den torra hyn och fina linjerna efter sommaren. Men det är minst lika viktigt att vi får i oss de vitaminer och mineral kroppen behöver. Här nedan finner du 9 supertips på vad du kan äta för att boosta din hud, hår och naglar!

Källa: Vogue

Citroner KÖP

Citroner

Citroner har en detoxande effekt. Att börja dagen med ett glas citronvatten är bästa starten! Pressa lite färsk citron på salladen och du får en ännu fräschare sallad.

KÖP

Nästa bild
Spenat KÖP

Spenat

Spenat är full med vitamin A och C. Det hjälper till att bilda och behålla kollagen i hy och hår.

KÖP

Nästa bild
Betor KÖP

Betor

Betor innehåller mycket antioxidanter som hjälper till att minska ålderstecken. Det håller hyn stram och ung! I betor hittar du även vitaminer som kalium, vitamin A, magnesium och folat.

KÖP

Nästa bild
Chiafrön KÖP

Chiafrön

Dessa frön är fyllda med mineraler och fibrer. De har en perfekt balans mellan essentiella fettsyror vilket ger mer glow i hyn! Strö dina smoothies och fruktsallader med fröna eller gör en klassisk chiapudding för en härlig frukost!

Köp dina chiafrön här! (adlink)

KÖP

Nästa bild
Sötpotatis KÖP

Sötpotatis

Sötpotatis är rika på betakaroten som faktiskt kan bekämpa ojämnheter i pigmentet. De innehåller även vitamin A, C och biotin som stimulerar hår- och nageltillväxt.

KÖP

Nästa bild
Mandlar KÖP

Mandlar

Mandlar är ett perfekt snack att ha med i väskan! De är fyllda med vitamin E vilket hjälper till att bekämpa åldertecken.

Köp dina mandlar här! (adlink)

KÖP

Nästa bild
Fikon KÖP

Fikon

Denna frukt har frön som är mättade med näringsämnen som hjälper till att rensa matsmältningsspåret av toxiner och slem. De innehåller naturligt mycket socker, ta bara några åt gången!

KÖP

Nästa bild
Ananas KÖP

Ananas

Ananas är superfrukten när man vill se och känna sig extra fräsch! Den gynnar huden genom att minska inflammationer och ta bort gifter från kroppen. Dessutom hjälper ananas till att producera mer kollagen.

KÖP

Nästa bild
Dadlar KÖP

Dadlar

Dadlar innehåller mycket fibrer och är väldigt söta. Perfekta att äta under en detox! De innehåller koppar som är viktigt att äta för att hjälpa kroppen att absorbera järn och bilda kollagen och röda blodkroppar. Jättebra att använda i bakning!

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!