Skönhet

9 tips och knep alla borde känna till om concealer

Bli bästis med din concealer – här är 9 tips som kommer ge din hy en felfri finish!

Foto: REX

Concealer är en produkt som borde finnas i allas sminkväska. Den får dig att se mindre trött ut och ger direkt ett piggare och fräschare intryck! Om du applicerar den på rätt sätt det vill säga… Det är många som använder fel nyans och täckning i fel syften, då lever inte produkten upp till sin fulla potential.Här kommer några tips på hur du enkelt täcker mörka fläckar, orenheter, mörka ringar under ögonen eller röda partier.

1. Välj rätt typ

1. Välj rätt typ

Välj rätt sorts concealer. Det finns i princip två typer av concealer: flytande och tjock krämig concealer. Den flytande varianten är att föredra på en torr hy medan den tjockare varianten funkar bra på en fetare hy.

Foto: REX

Nästa bild
2. Välj rätt märke

2. Välj rätt märke

När du letar concealer så ska du försöka hitta en som inte täpper till dina porer, ger en bra täckning och en färg som stämmer överens med din hudfärg. Bara för att den täcker och döljer ska den inte täppa till och förvärra eventuella orenheter. Be gärna om råd när du är i butiken, de som jobbar där har bra koll

Foto: REX

Nästa bild
3. Vad är det du vill dölja?

3. Vad är det du vill dölja?

Du ska välja rätt concealer för rätt syfte. Behöver du concealer till fler användningsområden så kan det vara bra att ha två olika, eller varför inte en palett som innehåller fler nyanser? En rosa- eller persikotonad concealer funkar pra för att dölja de blåare tonerna som kan uppkomma under ögat. För att dölja mörka fläckar på huden ska du välja en concealer som är en nyans ljusare än din foundation och som har en något gulare ton. Om du vill dölja röda fläckar ska du använda en concealer som går åt det gröna hållet, den neutraliserar de intensivt röda pigmenten.

Grön: Täck röda områden
Rosa: Jämna ut huden och dölj mörka ringar
Gul: Ljusar upp och highlightar!

Foto: REX

Nästa bild
4. Förbered din hy

4. Förbered din hy

Innan du lägger på concealern på din hy så ska du se till att din hy är redo för den. Lägg allra först på en återfuktande kräm och när den gått in i huden lägger du på en primer för att få concealern att sitta kvar längre. Ju mer pigment din concealer innehåller desto större sannolikhet är det att den ska lägga sig ojämnt i torra partier eller fina linjer. Därför är det viktigt att förbereda så inte concealern ska ligga ojämnt och skapa motsatt effekt från det du önskar.

Foto: REX

Nästa bild
5. Först foundation sen concealer

5. Först foundation sen concealer

Om du brukar använda foundation eller BB-cream ska du lägga på det innan du lägger på concealer. Om du gör det i omvänd ordning kommer din foundation eller BB-cream bara att smeta ut concealern.

Foto: REX

Nästa bild
 6. Teknik!

6. Teknik!

Den mest smickrande tekniken för att lägga på concealern är genom att lägga den som en triangel under ögat. Med den tekniken så täcker du dels de mörka tonerna under ögat samtidigt som det skapar illusionen av att ditt ansikte är piggare. En lättare variant av contouring helt enkelt

Foto: REX

Nästa bild
 7. Dutta! Smeta inte.

7. Dutta! Smeta inte.

I stället för att smeta eller dra med en svamp, pensel eller fingrarna så ska du dutta på concealern för att smälta in den i huden. Smetandet tar bort mer än det lämnar kvar på hyn.

Foto: REX

Nästa bild
8. När du täcker blemmor

8. När du täcker blemmor

För att täcka röda blemmor på bästa sätt ska du först gå loss med den gröntonade concealern med en ren pensel på den röda blemman. Var noga! Det ska bara vara på just det röda området, inget runtomkring. Därefter kan du använda en bomullspad och försiktigt dutta på en flytande concealer som matchar din hudton. Försök att försiktigt jobba in concealern med små cirkelrörelser runt om blemma för att få täckningen att gå ihop med din hudton, avsluta med att fixera med ett transparent puder.

Foto: REX

Nästa bild
 9. Fixera din concealer

9. Fixera din concealer

Doppa en liten pensel i transparent puder, se till att skaka av penseln innan du avslutar med att pudra det över områdena du täckt med concealer.

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!