Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Allt fler svenskar googlar på hudvårdsrutin: “Positivt”

Svenskarna tycks bli alltmer intresserade av hudvård, åtminstone om sökningar på Google är något att gå på: enligt ett pressmeddelande från Verso Skincare har antalet googlingar på hudvårdrutin och liknande nämligen ökat en hel under det senaste året.

Foto: Pexels

Är du intresserad av hudvård? Då är du långt ifrån ensam. Enligt hudvårdsmärket Verso Skincare har svenskarnas Google-sökningar på hudvård och relaterade sökord ökat med mellan 30-110 procent det senaste året – och ökningen tycks gälla för både kvinnor och män.

Kalmar toppar listan

Enligt hudmärkets sammanställning ökade antalet googlingar på “hudvårdsrutin” med drygt 30 procent, till cirka 1250 sökningar per månad i genomsnitt, mellan åren 2022 och 2023. Dessutom visar sammanställningen att relaterade sökningar som “hudvårdsrutin steg för steg” och “hudvårdsrutin akne” ökade med 113 respektive 52 procent.

Linda Söderholm, varumärkeschef på Verso Skincare, tror att datan grundar sig i ett större intresse för att ta hand om sin hud:

“Det märks att fler och fler upptäcker värdet i att regelbundet sköta om sin hy. Dessutom gäller detta både kvinnor och män, vilket känns positivt”, säger hon i ett pressmeddelande.

Förutom ovanstående sökningar är det också många som använder Google för att få svar på frågor om hudvård – exempelvis i vilken ordning man bör använda sig av olika produkter och vad som ska ingå i en bra hudvårdsrutin. Många ställer även frågor mer specifika frågor om retinol, serum och hyaluronsyra.

Sammanställningen uppger även de län vars invånare har sökt mest på “hudvårdsrutin” under de senaste fem åren: Värmland, Västmanland, Gävleborg, Östergötland och Kalmar. Dessutom uppges Jönköpings län och Kalmar län ha toppat listan under det senaste året.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!