Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Baccarat Rouge – världens mest omtalade parfym

Världens mest omtalade parfym gick från att släppas i en begränsad upplaga till att uppnå kultstatus på sociala medier. Här är allt du behöver veta om den hyllade doften Baccarat Rouge 540.

Foto: Instagram @maisonfranciskurkdjian

Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum från Maison Francis Kurkdjian må ha uppnått en avundsvärd nivå av popularitet på TikTok – där hashtaggen #baccaratrouge540 i skrivande stund har drygt 285 miljoner visningar – men det som har blivit världens mest omtalade parfym var i själva verket aldrig tänkt att bli en doft för de stora massorna.

“Luktar som att man är rik”

Vid lanseringen av Baccarat Rouge 540 tillverkades endast 250 flaskor, detta med anledning av det franska glasföretaget Baccarats 250-årsjubileum. Doften visade sig dock snart ha en långt större potential:

“Vi visste att det var en exceptionell doft, så ungefär ett år senare bestämde vi oss för att ha med den i Maisons utbud. Den första omgången, som var tänkt att vara i sex månader, sålde slut på under en månad”, berättar Francis Kurkdjian, Maison Francis Kurkdjians grundare, för Harper’s Bazaar.

Framgångarna skulle inte sluta där. När det framkom att doften var en favorit hos Rihanna fick den ofrånkomligen en ny fanskara, men många menar att det var TikTok som gjorde att Baccarat Rouge 540 uppnådde sin nuvarande kultstatus.

På plattformen sägs det att parfymen får en att “lukta som att man är rik”. Andra menar att den är oslagbar när det kommer till att generera komplimanger. Det de alla har gemensamt är åsikten att doften är helt fantastisk – något som följande klipp illustrerar:

@travaulyawallace #baccaratrouge540 #mfk #fragrancetiktok #fragrancereview #foryoupage #fypシ ♬ Barber: Adagio for Strings (Symphonic Version) – Slice String Quartet

Läs mer om Baccarat Rouge 540 nedan!

Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum - Maison Francis Kurkdjian KÖP

Baccarat Rouge 540 Eau de Parfum - Maison Francis Kurkdjian

Lysande och sofistikerad, Baccarat Rouge 540 har en blommig, ambra och träig doft. En poetisk alkemi. En grafisk och mycket koncentrerad signaturdoft.

Pris: 2 750 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!