Skönhet

Backstage: Backslick

I vår tar vi i med hårdhandskarna och kammar bak håret. Spara inte på krutet – utan dundra på med vax för säsongens hårdaste look. Hitta ditt slick i backslickdjungeln!

Den här säsongen rockar vi det dramatiska bakåtslickade håret med wetlook-känsla! Medan hårbotten glänser i kapp med vårsolen, så låter vi topparna vara matta och ”torra”. Inspireras av Prabal Gurung och skapa kontraster i svallet. Börja med att separera håret i en mittbena, preparera sedan hårrötterna med ett tungt vax som ger superglans, men lämna längderna ostylade och matta. Dra försiktigt igenom håret med en pinnkam och fixera slutligen med en lätt hårspray som inte ger spackelkänsla, utan vars främsta uppgift är att hålla hårstråna på plats.
Testa en ny variant av wetlook, gör som Etro och låt benan stå i fokus. Gör en böjd snedbena och dela upp håret i två sektioner. Ena delen fäster du baktill i en slarvig tofs, kamma sedan in resterande sektion bakom örat. Skippa hårsprayen och brassa på med vaxet och avsluta rikligt med glansspray i hårbotten för den rätta wetlooken. Vill du förstärka kontrasterna avsluta med torrschampo i topparna.

1. Davines, no 13, 239 kronor
2. Doop, the ruler, 199 kronor
3. Sebastian, trilliant, 248 kronor
4. Lee Stafford, bling, 179 kronor
5. Tigi, mega whip, 199 kronor
6. Elnett, hairspray, 69 kronor
7. Caviarm, shine boost, 349 kronor
8. Aquolina, pink sugar, 149 kronor
9. Kérastase, chroma sensitive, 249 kronor
10. D:fi, d:tails pomade, 129 kronor

Av. Petra Tungården Foto. All Over Press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!