Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Backstage: Busfrön

Vrid tillbaka klockan till ett decennium där tuperat hår var vardagsmat, bilarnas motorer vrålade och de rosiga kinderna var lag. I vår vill vi se som tagna ut från det glammiga 50-talet med stort hår, fräknar och de obligatoriska korkskruvstofsarna.

 

Den här säsongen är den o-zon förstörande hårsprayen ditt vassaste vapen i badrumsskåpet. Håret ska vara lika högt som Brigitte Bardots berömda man. Inspireras av modehuset Rochas tuperade svall och lämna inget åt slumpen. Har du för lite hår för att få till 10 centimeters höjden, ingen fara – investera i löshår som du lätt fäster fast med clips!

De söta korkskruvslockarna har gjort comeback och nu vill vi se ut som ”Baby Spice” från 90-tals gruppen Spice Girls! Är du rädd för att se för söt ut? Gör som modehuset Jeremy Scott och sporta ”Den där Mary” luggen så adderar du garanterat lite attityd till den annars sockersöta frisyren.

Eller varför inte haka på den sköna Elvis-frisyren som setts på var och varannan visning till våren. Dock krävs en stor skopa tålamod för att få till den rätt! Börja med att tupera igenom hela håret så att du får stadga, rulla sedan upp håret på stora värmespolar, sedan krävs minst ett tjog hårspännen och en hel del hårspray. Dela upp håret i sektioner, har du långt hår, börja med att göra en svinrygg baktill. Ta sedan hjälp av små hårspolar som du gömmer i uppsättningen och fäster överhåret med et voíla – Viva las Vegas baby!

Och om gud inte välsignat dig med fräknar – fake it! För den här säsongen står de fina skönhetsfläckarna i strålkastarljuset! Var stadig på handen och ta i, naturligast blir det om du lyckas få ett djup i prickarna. Låt de små fräknarna få leva sitt eget liv och akta dig för ett för rutat intryck. Det ska se lekfullt och kaotiskt ut! Hämta inspiration från Jeremy Scott, D&G och Just Cavalli!

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!