Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa ögonmaskerna 2024 – vi listar 13 bästsäljande favoriter

Med rätt ögonmask blir mörka ringar, torrhet, svullnad och fina linjer kring ögonen ett minne blott! Vi listar tretton bästsäljande favoriter – och ger dig våra bästa tips för användning av denna älskade hudvårdsprodukt.

Foto: Shutterstock

Med rätt ögonmask får du bukt med problemområdet kring ögonen på bara några minuter! Här är allt du behöver veta om hudvårdsprodukten vi helt enkelt inte kan vara utan.

Så använder du en ögonmask

Ögonmask, eller eye patches som det också heter, är speciellt anpassade till den tunna och känsliga hyn runt ögonen. Allt från dålig sömn till stress och annan påverkan kan sätta spår där, så det är viktigt att använda sig av hudvårdsprodukter som är anpassade för just detta område.

Masken applicerar du i ett generöst lager kring ögonområdet på torr och rengjord hud, såvida inget annat anges på förpackningen (se upp så att du inte får produkt i själva ögat!). Efter några minuter avlägsnar du masken och sedan kan du följa upp med din vanliga hudvårdsrutin.

Problem med mörka ringar och svullnad kring ögonen? Prova en produkt som innehåller ingredienser som mentol, koffein och grönt te. Ett annat hett tips är att förvara din ögonmask i kylskåpet – kylan hjälper nämligen till att lugna ner svullen hud och gör att du ser mindre trött ut.

Spana in våra favoriter bland ögonmaskerna nedan!

Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask - Dr Ceuracle KÖP

Hyal Reyouth Hydrogel Eye Mask - Dr Ceuracle

Dessa gelbaserade ögonmasker innehåller 6 olika Hyaluronsyror samt Vitamin B5 för maximal återfukting av huden under ögonen.

Hyaluronsyra verkar för att bevara fuktighet djupt innuti huden för långvarig återfukting, medan Vitamin B5 (Panthenol) och Frouctan bildar en stark fuktbarriär på hudytan som förhindrar fuktförlust.

Vitamin B5 har dessutom en uppstrammande effekt och skyddar huden mot fria radikaler samtidigt som den återupplivar och ger näring till en torr och trött hud.

Passar alla hudtyper, framför allt glåmig hud med fina linjer, för den med ojämn hudton och även en känslig hud.

Tips! Fungerar inte bara under ögonen, utan applicera dessa där du upplever behov av återfuktning för en plumpad effekt. Innehåller 60 st masker

Pris: 319 kronor.

(Rek pris: 399 kr)

KÖP

Nästa bild
Bye Bye Sleepy Eye Patches - CAIA KÖP

Bye Bye Sleepy Eye Patches - CAIA

Lyxiga eye patches som är skapade av hydrogel och fullproppade med ingredienser som lugnar, reducerar mörka ringar och minskar svullnad. Bye Bye Sleepy eye patches innehåller hyaluronsyra som mjukgör, niacinamide som ljusar upp och aloe vera som lugnar den tunna huden runt ögonen.

Innehåller 30 par.

Pris: 345 kronor.

KÖP

Nästa bild
Cellular Performance Extra Intensive Revitalising Pads - Sensai KÖP

Cellular Performance Extra Intensive Revitalising Pads - Sensai

Behandlingspads för omedelbar tillförsel av revitalisering. Dessa essensfyllda och stretchbara pads som är berikade med Koishimaru Silk, fäster vid huden runt ögon och mun för förnyad lyster och intensiv fukt.

Pris: 1 515 kronor.

KÖP

Nästa bild
Cucumber De-Tox Hydra Gel Eye Patches 60 Pcs - Peter Thomas Roth KÖP

Cucumber De-Tox Hydra Gel Eye Patches 60 Pcs - Peter Thomas Roth

Ge nytt liv till dina trötta ögon med dessa energigivande ögonkontur gelpatches, som ökar cellförnyelsen samtidigt som de lugnar huden, verkar avsvällande, samt minimerar alla typer av linjer.

Pris: 541 kronor.

(Rek pris: 735 kr)

KÖP

Nästa bild
BeautifEYE Patchs - PIXI KÖP

BeautifEYE Patchs - PIXI

Dessa lyxiga eye patches i hydrogel är fullproppade med snabbverkande ingredienser som snabbt piggar upp och återfuktar det känsliga ögonområdet.

Pris: 239 kronor.

(Rek pris: 339 kr)

Finns även hos Sephora!

KÖP

Nästa bild
FortifEye - Pixi KÖP

FortifEye - Pixi

Dessa lyxiga eye patches i hydrogel är fullproppade med snabbverkande ingredienser som lugnar och återfuktar det känsliga ögonområdet. De anpassar sig efter formen runt ögat. Formulan är fullproppad av närande och återfuktande ingredienser. FortifEYE ger ett snabbt lyft och och minskar synligheten av fina linjer runt ögat.

Pris: 218 kronor.

(Rek pris: 339 kr)

KÖP

Nästa bild
DetoxifEYE Eye Patches - PIXI KÖP

DetoxifEYE Eye Patches - PIXI

Dessa lyxiga eye patches i hydrogel är fullproppade med snabbverkande ingredienser som lugnar och återfuktar det känsliga ögonområdet. De anpassar sig efter formen runt ögat. DetoxifEYE jobbar mot svullnad och trötta ögon.

Pris: 235 kronor.

(Rek pris: 339 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Princess Eye Patch Gold - Kocostar KÖP

Princess Eye Patch Gold - Kocostar

Hydrogelmasker avsedda för huden omkring ögonen, som återfuktar huden och ger den lyster. Tack vare hydrogelen binder de effektivt fukten i huden och ger en sval och uppfriskande känsla. Maskerna är bionedbrytbara. Innehåller 30 par hydrogelmaskar.

Pris: 195 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Rejuvenating Eye Gel Pads - Xlash KÖP

Rejuvenating Eye Gel Pads - Xlash

Minska mörka ringar och påsar under ögonen på ett ögonblick! Med hjälp av atmosfärisk ånga som omvandlats till rent, färskt vatten ger dessa revitaliserande ögonmasker en ordentlig fuktboost till huden under ögonen. De hjälper till att minska synligheten av fina linjer, kråkfötter och mörka ringar.

Pris: 529 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brightening Hydra-Gel Eye Patches - Peter Thomas Roth KÖP

Brightening Hydra-Gel Eye Patches - Peter Thomas Roth

Ögonmask med anti-aging effekt som innehåller ett kraftfullt THD askorbat, en mycket stabil vetenskapligt banbrytande ingrediens som är 50 gånger kraftfullare än traditionellt C-vitamin. Motverkar ålderstecken i ögonkonturen och kråkfötter, fina linjer och rynkor reduceras. Mörka ringar ljusas upp, svullnader minimeras, och huden lämnas med en föryngrande effekt och förbättrad fasthet.

Pris: 693 kronor.

(Rek pris: 875 kr)

Finns även hos Meds!

Finns även hos Skincity!

KÖP

Nästa bild
Hyaluronic Acid and Orange Juice Hydrating Brightening Eye Sheet Mask - Garnier KÖP

Hyaluronic Acid and Orange Juice Hydrating Brightening Eye Sheet Mask - Garnier

Väck ögonkonturen till liv! Den djupt närande masken innehåller en kraftfull kombination av ingredienser som ger intensiv fukt till den känsliga huden runt ögonen. Den ljusar upp mörka ringar och ger huden en svalkande effekt.

Pris: 39 kronor.

KÖP

Nästa bild
Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch - Benton KÖP

Snail Bee Ultimate Hydrogel Eye Patch - Benton

Dessa små ögonlappar i hydrogel är dränkta i ett lyxigt serum med en hög koncentration av aktiva ingredienser som revitaliserar, återfuktar och stärker den tunna huden runt ögonen. Serumet baseras på fermenterat snigelsekret som tillsammans med bigift förebygger uppkomsten av fina linjer och gör huden fastare.

Pris: 359 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vital Perfection Uplifting & firming Express Eye Mask - Shiseido KÖP

Vital Perfection Uplifting & firming Express Eye Mask - Shiseido

Vital Perfection Uplifiting and Firming Eye Mask är en allt-i-ett ögonmask som ljusar upp området kring ögonen så som mörka ringar, ger 24 timmars djupgående återfuktning samt återställer förlorad fasthet och spänst. Vital Perfection Uplifiting and Firming Eye Mask tillhör Shiseidos anti-aging serie Vital Perfection, en hudvårdslinje med proaktiva, regenererande hudvårdsprodukter som bygger på Shiseidos KURENAI-TruLift Complex och ReNeura Technology++. Dessa förstärker hudens naturliga skydd och spänst för ett effektivt och långvarigt upplyftande resultat.

Pris: 980 kronor.

(Rek pris: 1 195 kr)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!