Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Retinolserum – 5 favoriter under 600 kronor

Retinol, också kallad Vitamin A, är den mest studerade vitaminen inom hudvård och en av de effektivaste forskarna vet. Nyckeln till en ung, frisk och spänstig hud är solskyddsfaktor som skyddar mot UV-ljus och retinol som stimulerar cellernas reproduktion.

Foto: Pexels

Retinol är den hudvårdsingrediens som anses ha allra bäst anti-age effekt. Det är en aktiv ingrediens, vilket betyder att den är stark och kan irritera huden om du är känslig eller går på för hårt för snabbt. När det kommer till retinolprodukter bör man försiktigt vänja in produkterna genom att använda dem en gång i veckan till en början.

Det är dock viktigt att komma ihåg att retinolserum gör huden extra känslig mot UV-strålning och du bör alltid använda solskydd i kombination med ingrediensen, året runt.

Spana in 5 favoriter under 600 kronor nedan!

Retinol 0.5% in Squalane - The Ordinary KÖP

Retinol 0.5% in Squalane - The Ordinary

Detta vattenfria serum innehåller 0,5% Retinol, en välstuderad ingrediens som bidrar till att minska uppkomsten av fina linjer, rynkor och förfina hudtexturen. Även om Retinol har studerats ingående kan det verka irriterande på huden, och kräver att man bygger upp en tolerans.

Passar dig som är ute efter en väldigt prisvärd produkt som fungerar. Inga omsvep!

Pris: 99 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Retinol + Vitamin E Skin Serum - Neutriherbs KÖP

Retinol + Vitamin E Skin Serum - Neutriherbs

Innehåller bara rena & aktiva ingredienser och har i kliniska studier visats ha en föryngrande effekt genom att öka kollagenproduktionen så att huden håller sig spänstig och motverkar ålderstecken samt ger ökad lyster!

Passar dig som vill ha ett fukt- och retinolserum i ett! Underbar kombo! Passar även dig med akne.

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Retinol Facial Oil - Emma S. KÖP

Retinol Facial Oil - Emma S.

En aktiv retinololja med bevisad effekt som bl.a. reducerar fina linjer och påskyndar cellförnyelsen. Oljan innehåller den rekommenderade halten 0,3% av den mycket effektiva men mer skonsamma Vitamin A-ingrediensen Retinoate, för att ge dig ett säkert men effektivt resultat. Produkten ger dig en klarare och jämnare hy och innehåller även Ceramider som stärker hudbarriären samt Squalan som återfuktar, mjukgör och skyddar mot fria radikaler.

Passar dig med känslig hy! Detta är i sammanhanget en mild produkt utan parfymer.

Pris: 579 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Serum Retinol - Make Up Store KÖP

Serum Retinol - Make Up Store

Ett serum som hjälper till att förbättra skadad hud och förbättra kollagenproduktionen. Minimerar synligheten för fina linjer och jämnar hudens struktur. Retinol Serum innehåller också antioxidantegenskaper som gör att hudtonen blir jämnare och med en naturlig glöd.

Passar dig som är ute efter ett retinolserum med lite drag i!

Pris: 245 kronor.

KÖP

Nästa bild
Repairing Night Serum Blue Tancy Oil - Hickap KÖP

Repairing Night Serum Blue Tancy Oil - Hickap

Ett återfuktande nattserum med Bakuchiol som stärker och lugnar huden medan du sover. Det närande serumet med silkeslen blue tansy-olja reparerar, motverkar irritation och lugnar känslig hud under natten. Antioxidant vitamin E skyddar och lugnar, medan naturligt plantbaserat phytosterol och bakuchiol hjälper till att stärka, återuppbygga och jämna ut hudens struktur. Din hud vaknar upp förnyad, med härlig elasticitet och lyster.

Passar dig som vill ha ett retinolserum med den något skonsammare och naturliga varianten av retinol: bakuchiol.

Pris: 303 kronor.

(Rek pris: 379 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!