instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Bästa saltvattensprayerna för håret – saltkysst hår året runt

Av: Metro Mode

Vem vill inte ha saltkysst hår året runt? En saltvattenspray är det perfekta sättet för att få till den sträva och fylliga känslan i håret, som om vi precis tagit ett dopp i ett riktigt salt hav.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Bästa saltvattensprayerna 2024

Saltvattenspray är en suverän produkt när du snabbt och enkelt vill tillföra ditt hår textur och volym. Eftersom saltvattenspray i regel inte innehåller ämnen som går att överdosera – som olja eller vax – så är det dessutom nästan omöjligt misslyckas med applikationen.

Här besvarar vi vanliga frågor om saltvattenspray samt tipsar om de bästa saltvattensprayerna 2023!

Hur påverkar saltvatten håret?

En beach spray eller saltvattenspray som den också kallas har som uppgift att ge håret textur och kärvhet samt att motverka ett flygigt och lent hår. Resultatet blir ungefär som håret blir efter en dag på stranden när saltvatten har blåst i det.

Vad gör en saltvattenspray?

En saltvattenspray kan fylla flera funktioner:

Hur använder man saltvattenspray?

Saltvattensprayen appliceras i handdukstorkat hår, innan föning, för att lättare fördela produkten i håret. Hur mycket spray du behöver beror på hur långt och tjockt ditt hår är samt vilken effekt du är ute efter.

För tunt hår kan det räcka med att spreja endast några gånger, medan tjockt hår kan kräva betydligt mer. Det bästa tillvägagångssättet är att börja med en liten mängd och sedan applicera ett lager i taget tills du är nöjd med resultatet.

Kan man ha saltvattenspray i torrt hår?

Du kan absolut använda sprayen i torrt hår, men se då till att det är det sista steget i stylingen. Som vi nämnt tidigare går det även utmärkt att använda saltvattenspray i otvättat hår. Hårets naturliga oljor ger nämligen sprayen något att “ta tag i”, något som kan göra det lättare att skapa textur.

Är saltvattenspray bra för håret?

Även om det finns många fördelar med att använda saltvattenspray i håret så kan överdrivet användande torka ut håret. Om du har kluvna toppar eller torrt hår som lätt blir frissigt rekommenderar vi därför att endast använda måttliga mängder saltvattenspray – med andra ord, gör det inte till en del av din dagliga rutin.

Här är några tips för dig som ofta använder saltvattenspray:

Vilken är den bästa saltvattensprayen?

Nedan listar vi våra favoriter bland saltvattensprayen som gärna hade fått flytta in i våra badrumskåp – om utrymmet tillåtit.

Källor: Hairstory, Stylecraze

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår