Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa setting sprayer för en makeup som håller hela dagen

Att använda en setting spray är ett smart drag i din sminkrutin. Den här lätta, osynliga sprayen hjälper inte bara till att hålla sminket på plats hela dagen utan minskar också risken för att sminket kladdar eller försvinner. Hitta våra favoriter nedan!

Setting spray ger dig en fräsch och felfri look som varar längre, oavsett om du är på jobbet, på fest eller bara ute på äventyr. Så sätt kronan på verket med en setting spray och njut av en hållbar och strålande makeup hela dagen!

Vad är setting spray?

En setting spray är helt enkelt en spray som säkerställer att din makeup håller hela dagen, samtidigt som den förhindrar sminket från att kladda, flagna eller rinna av.

Hur använder man setting spray?

Setting spray appliceras efter avslutad sminkning och används på följande vis:

  1. Skaka flaskan innan användning.
  2. Håll flaskan ungefär 15–20 centimeter från ansiktet.
  3. Applicera din setting spray. Se till att produkten fördelas jämnt över hela ansiktet, men använd måttliga mängder: ungefär två sprut bör räcka.
  4. Låt produkten torka i några minuter.

Fungerar setting spray för alla hudtyper?

Många setting sprayer innehåller alkohol eftersom denna ingrediens gör produkten mer effektiv. Om du har torr hy kan det dock vara bäst att undvika sprayer med denna ingrediens, eller åtminstone undvika att använda dem dagligen. De flesta hudtyper vinner dessutom på att man applicerar en återfuktande produkt som bas om man planerar att använda en setting spray med alkohol i senare.

Om du har känslig hy är det bäst att använda en setting spray som är fri från parfym och innehåller ingredienser som du vet att din hud inte kommer reagera negativt på, som hyaluronsyra, grönt te eller aloe vera. Var också noga med att följa instruktionerna för den produkt du väljer.

För samtliga hudtyper gäller “less is more” när det kommer till setting spray. Var sparsam med appliceringen – som vi nämnt tidigare borde ungefär två sprut räcka!

Källor: Meds, Byrdie, L’Oreal

Make-Up Setting Spray Dewy - NYX Professional Makeup KÖP

Make-Up Setting Spray Dewy - NYX Professional Makeup

Begär perfektion! För att få den där fräscha makeup-looken som håller finns NYX PROF. MAKEUP Setting Sprays som är lätta och behagliga samtidigt som de jobbar hårt med att se till att din makeup sitter där den ska.

Pris: 118 kronor.

(Rek pris: 159 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Fix+ Setting Spray Original - MAC Cosmetics KÖP

Fix+ Setting Spray Original - MAC Cosmetics

Prep + Prime Fix+ Orginal är en fuktgivande ansiktsspray och primer, som friskar upp huden och fixerar din makeup. Den har länge varit en favorit bland professionella makeupartister och sprayen är idag en av våra bästsäljare som har vunnit mängder av utmärkelser.

Pris: 301 kronor.

(Rek pris: 365 kr)

KÖP

Nästa bild
All Nighter Extra Glow Makeup Setting Spray - Urban Decay KÖP

All Nighter Extra Glow Makeup Setting Spray - Urban Decay

Urban Decay All Nighter Setting Spray Ultra Glow håller din makeup på plats hela dagen och ger din hud en hälsosam glöd. Formeln är vegan * och har tillsatta fuktgivande ingredienser som hyalaronsyra och agavextrakt, vilket ger näring och en uppfriskad hud.

Pris: 348 kronor.

(Rek pris: 435 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Veil soft focus setting spray transparent - Hourglass KÖP

Veil soft focus setting spray transparent - Hourglass

En återfuktande och vattentålig fixeringsspray, som håller din makeup på plats i upp till 24 timmar. Ger din hy en vacker, slät och naturlig lyster.

Pris: 655 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Setting Spray Trio - Caia KÖP

Setting Spray Trio - Caia

I detta kit får du alla Caias sprayer till ett nedsatt pris. En som ger extra fukt, en som ger extra glow och en som ger extra lång hållbarhet – en magisk trio helt enkelt.

Pris: 585 kronor.

Vill du handla setting sprayen separat hittar du dem här!

KÖP

Nästa bild
On Set Long-lasting Setting Spray  - LH cosmetics KÖP

On Set Long-lasting Setting Spray - LH cosmetics

Det är en multifunktionell setting spray som gör att makeupens finish håller längre. Utöver att fixera sminket kan den användas som primer. Dessutom är den berikad med hudvårdande ingredienser och skydd mot föroreningar och blått skärmljus. Självklart är den 100 % vegansk.

Pris: 215 kronor.

(Rek pris: 299 kr)

KÖP

Nästa bild
Makeup Fixing Mist - Pixi KÖP

Makeup Fixing Mist - Pixi

Pixi Makeup Fixing Mist förlänger makeupens kvalitet. Innehåller kraftiga ingredienser för att lugna huden. Kan användas för att förfriska huden och som ett setting spray för ett långvarigt resultat. Sätter makupen på plats. Lugnar och skyddar huden.

Pris: 173 kronor.

(Rek pris: 249 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Preppy Prime Setting Spray Matte Finish - HICKAP KÖP

Preppy Prime Setting Spray Matte Finish - HICKAP

En setting spray och primer som ger en matt finish och fixerar din makeup, samtidigt som den verkar återfuktande och minskar synligheten av porer.

Pris: 169 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Invisible Illumination Dewy Glow Setting Spray - Lumene KÖP

Invisible Illumination Dewy Glow Setting Spray - Lumene

Invisible Illumination Dewy Glow Setting Spray är en viktlös, återfuktande spray som fäster makeupen med en daggfrisk, strålande finish. Den ultrafina sprayen innehåller lystergivande nordisk mjölkört, återfuktande nordiska alger och arktiskt källvatten för en omedelbar kick av uppfriskande återfuktning.

Pris: 175 kronor.

(Rek pris: 219 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Airbrush flawless setting spray transparent - Charlotte Tilbury KÖP

Airbrush flawless setting spray transparent - Charlotte Tilbury

En oljefri, lätt och återfuktande fixeringsspray som grundar och fixerar din makeup i upp till 16 timmar*! Den högpresterande formulan arbetar i harmoni med din hudperfekterande foundation, concealer, bronzer och puder för att skapa ett viktlöst lager av fukt och en finish som ser felfri ut! Ingen smältning, ingen blekning, inga veck! Med en delikat, upplyftande fräsch, blommig doft ger den dig en doftmässig, sensorisk upplevelse av en dag på spa och gör att din makeup ser fräsch ut från RED CARPET till RUNWAY till REAL LIFE! Den är återfuktande och fixerande – din osynliga vardagssköld som förseglar din magiska makeuplook… den ultimata AIRBRUSH MAKEUP FIX!

Pris: 415 kronor.

KÖP

Nästa bild
Set refresh perfecting makeup mist transparent - Estée Lauder KÖP

Set refresh perfecting makeup mist transparent - Estée Lauder

Tillför omedelbar fukt och ge huden nytt liv oavsett var du är. Denna uppfriskande ansiktsspray med elektrolyter och koffein ökar omedelbart hudens lyster. Spraya huden före applicering av makeup för att hjälpa till att fixera den och applicera sedan när som helst under dagen för en uppfriskande effekt.

Pris: 450 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!