Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Bästa tipsen mot mörka ringar under ögonen i ditt kylskåp

Vare sig det är sömnbrist, pollen, genetik eller något annat som ligger bakom de mörka skuggorna som möter dig i badrumsspegeln, så finns lösningen i köket. Här är sju hemmakurer som hjälper till att ljusa upp och tajta till huden under ögonen.

Foto: REX Features
Källa: www.purewow.com

Gurka

Gurka

Säg gurkskivor på ögonlocken och tankarna förs osökt till spa och härliga ansiktsbehandlingar. Och visst är det så att gurkan dämpar svullnad och återfuktar den känsliga huden under ögonen tack vare sitt höga vatteninnehåll. K-vitamin minskar även inflammation och missfärgningar. Skiva den tunt och lägg i kylskåpet före användning.

Foto: REX Features

Nästa bild
Potatis

Potatis

Ingen gurka hemma? Testa potatisskivor i stället! De har dessutom en fördel gentemot gurka eftersom skivorna håller sig kalla längre (vilket hjälper till att dämpa svullnader).

Foto: REX Features

Nästa bild
Persilja

Persilja

Persilja innehåller mycket C- och K-vitamin som ljusar upp och lugnar den känsliga huden under ögonen. För att ta del av örtens skönhetseffekter, blanda hackad persilja och varmt vatten, dränk bomullpads i blandningen och lägg dem under ögonen i 10 minuter några gånger i veckan. Du bör se skillnad på bara några veckor.

Foto: Hello glow

Nästa bild
Tepåsar

Tepåsar

Tacka högre makter för koffein! Det ger dig inte bara en välbehövlig morgonboost utan kan även dämpa skuggor under ögonen och minska synliga blodkärl. Efter du hällt i dig två koppar morgonte, ta de använda påsarna och låt dem svalna i kylen minst 20 minuter. Sen är det bara att placera dig i horisontalläge med påsarna på dina (snart icke-existerande) påsar under ögonen.

 

Foto: REX Features

Nästa bild
Avokado

Avokado

Fakta: Mörka ringar uppstår ibland (och förvärras med all sannolikhet av) torr hy. För att hålla det känsliga området runt ögonen återfuktat, placera en skiva avokado under varje öga. Eller mosa avokadon med en matsked mandelolja och bred på frikostigt, för en mer kraftfull ögonmask. Låt masken ligga på i 10 minuter innan du sköljer bort.

Foto: REX Features

Nästa bild
Gurkmeja

Gurkmeja

Gurkmejan är en riktig trendkrydda, och vi förstår varför. Den har inte bara hälsosamma egenskaper för kroppens inre utan det anti-inflammatoriska ämnet curcumin minskar även svullnader och ljusar upp mörka skuggor. Blanda en tjock pasta med lite ananasjuice (innehåller C-vitamin som också ljusar upp) och lägg på under ögonen. Torka bort överflödiga rester med en varm tvättlapp efter 10 minuter. Och du har väl inte missat klippet med skönhetsbloggaren som trollar bort sina mörka ringar under ögonen med just gurkmeja?

 

Foto: REX Features

Nästa bild
Mjölk

Mjölk

Sist men definitivt inte minst: Mjölk! Den vita drycken innehåller en rad proteiner, aminosyror och antioxidanter som hjälper till att ljusa upp, strama åt och mjuka upp huden. Blötlägg bomullspads i en kopp kyld mjölk. Placera dem under ögonen i tio minuter. Voilà!

Foto: REX Features

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!