Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa tipsen som räddar torra och fnasiga läppar i vinter!

Någon mer än vi som kämpar med torra läppar just nu? Tänkte väl det. Är det någonting förutom kylan som stör oss mest just nu så är det just våra torra och fnasiga läppar. Här är tipsen som är räddningen!

skonhet-lappar-torra-puffFoto: Unsplash

Så fort temperaturen sjunker så blir vårt hår, vår hy och våra läppar torra som snus. Vi behöver all fukt i världen men när inte ens det hjälper vad gör vi då? Här nedanför listar vi några tips och trix som gör att våra läppar slutar spricka och blir mjuka och behagliga igen. För det finns hopp!

Källa: Stylecaster

Skydda dina läppar i duschen KÖP

Skydda dina läppar i duschen

Ta på läppbalsam innan du börjar tvätta håret. Ditt schampo kan faktiskt vara en anledning till att du har torra läppar. Salicylsyra och Bensoylperoxid kan störa ph-balansen i läpparna.

Human + kind lip blam, 66 kronor. Köp här.

Sponsrad länk i samarbete med Human + Kind.

KÖP

Nästa bild
DIY-läppmask KÖP

DIY-läppmask

Har du torra och spruckna läppar kan du ta till ett gammalt husmorsknep. Skär tunna skivor av en gurka och lägg dem på läpparna i fem minuter. Resultatet blir en hemmagjord läppmask som återfuktar och lugnar din läppar. Om du inte vill lägga grukskivor på läpparna så finna det olika masker att köpa.

Hello Jo Speak Up! Bubble Lip Mask, 59 kronor. Köp här.

Sponsrad länk i samarbete med Feelunique.

KÖP

Nästa bild
Skrubba och exfoliera KÖP

Skrubba och exfoliera

Exfoliering är lösningen på det mesta. Se till att du får bort alla döda hudceller och du är ett steg närmare mjuka och återfuktade läppar. Det finns många bra att köpa i butik men du kan också göra en egen skrubb med råsocker och honung. Har du känsliga läppar, då kan du använda en ren och mjuk tandborste som du försiktigt drar över läpparna.

H&M läppskrubb, 89,90 kronor. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Slicka inte på läpparna KÖP

Slicka inte på läpparna

Har du torra läppar så slickar du förmodligen på dem för att de ska bli återfuktade men sanningen är den att det gör dem ännu torra. Ditt saliv innehåller syror som ska bryta ner mat och som irriterar dina läppar. Slickar du på dem hela tiden får du också bort läpparnas naturliga oljor.

Dr. Hauschka Lip Balm, 123 kronor. Köp här.

Sponsrad länk i samarbete med Feelunique.

KÖP

Nästa bild
Var noggrann med ingredienserna KÖP

Var noggrann med ingredienserna

Välj läppcerat som har vitamin E, macadamia olja, seasmör, bivax eller mandelolja i sig. Det gör läpparna återfuktade. Leta generellt efter läppbalsam som innehåller naturliga ingredienser.

Eos Lip Balm, 69 kronor. Köp här.

KÖP

Nästa bild
Skydda läpparna när du är ute KÖP

Skydda läpparna när du är ute

Om du inte har problem med dina läppar och vill förebygga torrhet och fnasighet kan du ta på bivax på läpparna innan du går ut i kylan. Bivax håller läpparna återfuktare och blir som en skyddande barriär när du är ute i den torra luften.

Burt´s Bees Lip Balm Beeswax, 39 kronor. Köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!