instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Beautyhacks – makeupartistens 8 bästa tips!

Av: Metro Mode

Kicks makeupartist Åsa Östergren har delat med sig av sina absoluta proffstips. Nedan kan du ta del av hennes bästa tips som lyfter din makeup till en helt ny nivå!

Foto: Pexels

Många är vi som kämpar år ut och år in med att få till den bästa sminkrutinen. Ta hjälp av proffsen som har många års erfarenheter inom området! Spana in de enkla knepen nedan som kan göra stor skillnad för slutresultatet!

Creme före puder

För att få en jämnare och bättre finish är en bra grundregel att alltid lägga produkter i cremeform före puderprodukter. På så sätt kan du undvika fläckar!

Concealer innan & efter

När du ska använda concealer beror helt på vad du vill dölja. Det är bättre att lägga concealer under ögonen efter foundation, då du ser hur mycket som behöver täckas. Vill du skapa maxtäckning, som över finnar eller andra ilskna utslag, kan du använda concealern både före och efter din foundation.

Täck bara där det behövs

Om du vill ha en naturlig look är det ett bra tips att lägga produkten på mitten av ansiktet. Jobba sedan utåt åt sidorna och låt den tonas ut. Det behövs oftast ingen foundation alls på käkben och tinningar.

Matcha halsen

Det är viktigt att din foundation matchar hudtonen på halsen. Det kan därför vara en bra idé att pröva färgen på käklinjen istället för handryggen.

Välj rätt redskap

Dina sminkredskap kan göra stor skillnad för resultatet. En luftig borste med mjuka borststrån ger en mer transparent makeup och borstar med tätare strån ger mer täckande yta. Välj därför penslar efter storlek och täthet.

Säkra din bas

En primer ger en fin och jämn makeupgrund och en setting spray ser till att den håller sig på plats.

Skräddarsy din foundation

Satsa på att skräddarsy din foundation efter årstiden och din hys mående. Blanda till rätt nyans med hjälp av två olika. Ett par droppar highlighter eller serum gör den också mindre täckande och adderar extra lyster.

Färg på rätt ställen

Bronzer och rouge ger ansiktet färg och form. Svep solpuder i kindskuggan, vid tinningarna, utmed hårfästet och på hakan. Koncentrera rouget på kinderna för en fräsch rodnad. Se till att de tonas ihop för en naturligare känsla.

Nedan listar vi våra favoriter bland basmakeupen!

Källa: Kicks

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår