Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

BEVARA BRÄNNAN

Sommaren börjar nalkas mot sitt slut och snart är du återigen lika blek som under vintertid. Metros skönhetsredaktör Petra Tungården ger dig knepen och tipsen som får din solbränna att hålla lite längre än dina kollegors.

Fukt
A och O när det kommer till att få färgen att hålla i sig är fukt. Se till att återfukta kroppen inifrån. Drick två-tre liter vatten om dagen. Ju torrare huden är, desto snabbare sinar brännan. Se till att hålla huden smidig och mjuk genom att använda näringsberikande produkter med hög återfuktning. Smörj alltid in huden direkt efter duschen, då är porerna öppna och suger åt sig maximalt med fukt och näring. Duscha alltid efter att du tagit ett dopp i poolen. Klorerat vatten torkar ut huden.

Ät rätt
Ät morötter! Det är ingen gammal skröna, utan ett faktum att du faktiskt blir brunare av att äta morätter. Det ger en svag toning i huden. I morötter finns ett ämne som heter betakaroten och det sägs öka melaninproduktionen och göra oss mer solkänsliga. Karotenet har en mild färgeffekt som framhäver solbrännan. Men för att slippa äta ett par kilo morötter om dagen kan du istället äta kosttillskott med betakaroten i koncentrerad dos.

Fuska
Och när slutet känns nära – fuska! En solbränna håller bara i 3-4 veckor sedan byts hudlagret ut. Börja med att peela kroppen försiktigt med små mikrokorn, upprepa detta max en gång i veckan. Smörj sedan in kroppens torraste partier som armbågar, knän och fötter med en fetare kräm – addera sedan brun utan sol. Blir det ojämnt? Ta bort fläckarna med en bomullstuss med olja. Se till att återfukta huden med fuktkräm varje morgon och kväll efter behandlingen för att undvika ett flammigt resultat.

 

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!