Skönhet

Bianca Ingrossos Caia Cosmetics i blåsväder – kritik mot brun utan sol

I början av April i år lanserade Caia Cosmetic en ny serie av brun utan sol-produkter. Knappt två veckor efter lansering av produkterna möts dem av stark kritik. TikTok-använder Olivia Alkin är en av de som testat produkten och hon berättar hur den färgat av sig på henne själv och i hennes hem – med fläckar som inte går att få bort.

Foto: Instagram @biancaingrosso

Caia Cosmetics, Bianca Ingrosso’s skönhetsmärke och ett av norra Europas snabbast växande varumärke har hamnat i blåsväder på grund av en av deras produkter. Den nya produkten, en brun utan sol, sägs färga av sig och lämna fläckar som inte går att få bort. 

Fläckar överallt

I en video med över 600 000 visningar berättar TikTok-användaren Olivia Alkin hur hon smörjde in sig med brun utan solen i tisdags och att hon initialt inte var så imponerad med resultaten. På fredagskvällen såg hon hur produkten hade lämnat fläckar på hennes nya pedikyr och under lördagen märkte hon att hennes lakan hade blivit fläckade av produkten – flera dagar efter applicering. 

Under lördagen märkte hon även hur produkten hade lämnat fläckar överallt i hennes hem – på platser hon tagit i eller nuddat och ingen av fläckarna gick att få bort. 

Hon avslutar videon med att hon hört av sig till Caia Cosmetics men fortfarande väntar på svar. 

‘’Jag älskar Caia annars och även Bianca som är en fantastisk förebild. Just den här produkten förstörde ganska mycket så jag var tvungen att ta tag i problemet, men det har inget mot varken Bianca eller de andra produkterna på Caia att göra’’ sa hon till Expressen

Caia Cosmetics svar

VD för Caia Cosmetics, Adeline Sterner berättar att de har varit i kontakt med de fåtal kunder som haft klagomål. ‘’Vi har sålt nästan 20 000 brun utan sol-produkter och det är en handfull som har hört av sig till vår kundtjänst. Bortsett från de som lagt upp så har vi inte haft ett stort problem med det’’ sa hon till Expressen. 

Se videon i sin helhet nedan.

@blondinalkin

Ni alla som funderar på att ge mig tips i kommentarerna på att få bort fläckarna eller spekulationer kring om de kan va nåt annat som färgade av sig, don’t.🖤

♬ originalljud – Olivia Theodora Alkin

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!