Skönhet

Bixie cut – 90-talets trendigaste frisyr är tillbaka!

90-talsvibbar, mycket volym och allmänt smickrande – Bixie cut är retrofrisyren som just nu är hetare än någonsin. Här är allt du behöver veta om den snygga frisyren!

Foto: Instagram @hoooooyeony

Vad har Winona Ryder, Drew Barrymore och Courtney Cox gemensamt? Svar: De alla hade en av 90-talets trendigaste frisyrer när det begav sig: Bixien! Här är allt du behöver veta om frisyren som kommer få dig att känna dig som huvudpersonen i din egen romcom.

Vad är en Bixie cut?

En Bixie är helt enkelt en blandning av en bob och en pixie cut. Denna frisyr är perfekt för dig som vill klippa håret kort, men inte är ute efter en för drastisk förändring. Givetvis är Bixien även perfekt för dig som älskar 90-talets estetik!

Det ska du be din frisör om

För dig som är sugen på att prova på denna härliga 90-talsfrisyr rekommenderar vi att först och främst ta med dig referensbilder – denna frisyr är nämligen inte lika okomplicerad som den verkar.

Eftersom olika Bixies kan skilja sig åt kan det vara väl värt att ägna lite tid åt att hitta varianter på denna frisyr som är så lika din målbild som möjligt. Var till exempel noga med att påpeka hur lång du vill att din Bixie ska vara (längden varierar från öronhöjd till i höjd med käken), och glöm inte att be om uppklippta längder i olika lager som ger håret dimension och textur.

@teigyweegy #greenscreen ♬ original sound – Shimoto, The Creator

Källa: Byrdie

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!