Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

3 saker att tänka på innan du bleker håret

Drömmer du om ljusblont hår? Här tipsar vi om tre saker som gör att du får ett så snyggt resultat som möjligt när du bleker håret.

Foto: Unsplash / @linemeyers

Lagom till sommaren är många sugna på en större förändring och vad kan vara mer passande än en ny hårfärg? För dig som funderar på att färga håret blont har vi samlat tre saker att tänka på innan du bleker dina lockar.

1. Hitta rätt nyans av blont

Om du har bestämt dig för att bleka håret är det viktigt att först fundera på vilken typ av blond färg du vill ha. Det bästa du kan göra är att tillsammans med din frisör diskutera vilken blond nyans som passar dig – att bleka håret är inget litet projekt så det är värt att göra lite efterforskningar.

2. Var beredd på att det kan bli dyrt

Att bleka håret på salong är sällan billigt, men vi rekommenderar starkt att inte låta priset vara avgörande för vilken frisör du väljer. Att bleka hår på rätt sätt kräver en del kunskap och det är inte värt att riskera ditt hårs hälsa för några extra kronor.

3. Investera i produkter för blekt hår

Att ta hand om håret är A och O när du bestämmer dig för att bleka det – och det gäller även innan frisörbesöket. Se till att ditt hår är i toppskick innan du färgar det genom att behandla det med skyddande hårolja.

Lika viktigt är det att vårda håret efteråt. Satsa på inpackningar och balsam som är framtagna för blekt hår, och investera i silverschampo och balsam som dämpar oönskade gula toner.

Här nedan hittar du några av våra favoritprodukter som hjälper ditt blekta hår att se friskt och vackert ut längre!

Extreme Bleach Recovery Cica Cream Leave-in - Redken KÖP

Extreme Bleach Recovery Cica Cream Leave-in - Redken

Extreme Bleach Recovery Cica Cream är en stärkande leave-in behandling för blekt, skadat hår. Med inspiration från hudvård bidrar ingrediensen Cicas stärkande egenskaper till att håret återhämtar sitt sunda utseende efter blekning.

Pris: 228 kronor.

(Rek pris: 340 kr)

KÖP

Nästa bild
Ultimate Reset Conditioner - Shu Uemura KÖP

Ultimate Reset Conditioner - Shu Uemura

Extremt återuppbyggande balsam för hår som är mycket skadat av blekning, färgning, permanent eller rakpermanent. Berikat med risextrakt från Japan, som är känt för sina skyddande egenskaper. Balsamet återuppbyggar hårfiberna och skyddar mot håravbrott. Håret förnyas och blir vackrare: håret känns mjukt, starkare, hanterbart och får en strålande glans.

Pris: 440 kronor.

(Rek pris: 480 kr)

KÖP

Nästa bild
No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo - Olaplex KÖP

No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo - Olaplex

Ett silverschampo som stärker, mjukgör och neutraliserar. Dämpar oönskade gula toner i blont hår samtidigt som det ger en kall och klar nyans. En högkoncentrerad och sulfatfri formula som ger dig möjlighet att skräddarsy just din ton. Ju längre du låter produkten sitta i, desto mer intensivt resultat.

Pris: 329 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Silver Conditioner Cool Purple - Antonio Axu KÖP

Silver Conditioner Cool Purple - Antonio Axu

Vårdande lila balsam som motverkar gula nyanser och förstärker kalla toner i blont eller kemiskt uppljusat mörkt hår. Håret får en vackrare och klarare blond färg med ny skimrande lyster. En lyxig trio av naturliga oljor från abyssinian, argan och chia hjälper till att återfukta och reparera skadat hår för ett silkeslent, vackert och frizz-fritt resultat. Säker för färgat och keratinbehandlat hår.

Pris: 135 kronor.

(Rek pris: 149 kr)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!