Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Börja torrborsta – flera positiva effekter för hela kroppen

Att torrborstning är bra för huden har de flesta koll på, men att det faktiskt kan göra stor skillnad vet långt ifrån alla! Nedan berättar vi om alla fördelar du får av att torrborsta huden regelbundet.

Foto: Mio Skincare

När du exfolierar huden med en torrborste bör du arbeta nerifrån och upp. Du kan med fördel göra det efter att du duschat men själva borsten bör hållas torr. Rör sedan borsten i cirkulära rörelser upp mot hjärtat och smörj sedan in huden med lugnande olja.

För att riktigt kicka igång kroppen och rengöra huden kan du torrborsta ca 2-3 gånger i veckan. Testa dig fram utifrån vilken typ av borste som känns behaglig. Du blir på så sätt av med döda hudceller, hjälper huden att producera nya hudceller och kan därför få mer lyster i hyn. Det leder också till en naturlig detox då du stimulerar lymfsystemet och på så sätt påverkar kroppens immunförsvar. Du renar dina porer och kan också minska celluliter då kroppen får igång sin blodcirkulation!

Nedan listar vi sju favoriter för dig som vill komma igång med torrborstning!

Body Brush - Mio Skincare KÖP

Body Brush - Mio Skincare

Bästsäljande kroppsborste som är 100 % veganvänlig med ekologiska bambuborst som naturligt masserar och exfolierar hudens yta för hud som ser slätare och friskare ut.

Pris: 144 kronor.

KÖP

Nästa bild
Anti-Cellulite Body Brush - Soft - Dr. Barbara Sturm KÖP

Anti-Cellulite Body Brush - Soft - Dr. Barbara Sturm

Torrborste som hjälper till att stimulera blodcirkulationen och dränera lymfsystemet för att rensa ut slagg. Använd på torr hud eller i duschen. Finns i två versioner – en mjuk och en medium.

Pris: 355 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skin Stimulating Body Brush - ESPA KÖP

Skin Stimulating Body Brush - ESPA

Den lyxiga borsten har naturliga borst från mexikanska kaktusar. Den avlägsnar glåmiga och döda hudceller för att ta fram en lysterfull och strålande hy. Denna uppiggande borste hjälper till att skapa en normal blodcirkulation och bidrar till att minska synligheten av ojämn hudton.

Pris: 215 kronor.

(Spara 52 kr)

KÖP

Nästa bild
Polishing Body Brush - Aromatherapy Associates KÖP

Polishing Body Brush - Aromatherapy Associates

Mjukgör och förfinar huden. Borsten är tillverkad av naturliga sisalborst från kaktus med ett praktiskt utformat handtag som skonsamt polerar bort döda, matta hudceller. Den stimulerar blodcirkulationen för att minimera synligheten av celluliter. Du kan förvänta dig klar, fräsch och ren hud efter användning.

Pris: 225 kronor.

(Spara 75 kr)

KÖP

Nästa bild
Spa At Home Body Performance Body Detox Skin Brush - Elemis KÖP

Spa At Home Body Performance Body Detox Skin Brush - Elemis

En naturlig borste med kaktusborst av högsta kvalitet.

Pris: 355 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ansiktsborste - Iris Hantverk KÖP

Ansiktsborste - Iris Hantverk

En runda ansiktsborste i oljad ek och gethår. Borsten används torr för massage och peeling i ansiktet. Tar effektivt bort döda hudceller och ger huden ny lyster.

Pris: 195 kronor.

KÖP

Nästa bild
Facial Brush with Pure Bristle - Hydrea London KÖP

Facial Brush with Pure Bristle - Hydrea London

Miljövänligt tillskott till din dagliga hudvårdsrutin!

Tillverkad av FSC®-certifierat, hållbart bokträ och mellanmjuka borst av ponnyhår. Ansiktsborsten tillåter dig att försiktigt exfoliera huden och rengöra porerna på djupet. Borsten främjar mjukare, strålande hy. Den kommer att polera bort döda hudceller och främja god cirkulation, samt hjälpa till att minska uppkomsten av blemmor, svullnader och fina linjer.

Pris: 42 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!