instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Börja torrborsta – flera positiva effekter för hela kroppen

Av: Metro Mode

Att torrborstning är bra för huden har de flesta koll på, men att det faktiskt kan göra stor skillnad vet långt ifrån alla! Här berättar vi om alla fördelar som regelbunden torrborstning innebär.

Foto: Mio Skincare

Torrborstning är en skönhetsritual som har flera hundra år på nacken och det finns goda anledningar till att vi använder oss av den än idag. Nedan hittar du allt du behöver veta om torrborstning!

Därför är det bra att torrborsta huden

Att torrborsta huden har flera fördelar:

Torrborsta kroppen – så gör du

Den bästa tidpunkten för att torrborsta är innan du hoppar in i duschen. Både hud och borste ska vara helt torra innan du sätter igång.

Borsta kroppen nedifrån och upp. För borsten i långa, cirkulära rörelser upp mot hjärtat med ett måttligt tryck. Efter duschen smörjer du in huden med en lugnande olja eller bodylotion.

För att riktigt kicka igång kroppen och rengöra huden kan du torrborsta ca 2-3 gånger i veckan. Testa dig fram utifrån vilken typ av borste som känns behaglig. G

Torrborstning av ansikte

Kan man torrborsta ansiktet? Svaret är att det beror på vilken typ av hud du har. För personer med rosacea, eksem, psoriasis eller andra hudproblem är det inte rekommenderat, eftersom torrborstning kan irritera huden. Tänk även på att aldrig borsta på skadad hud.

Det är även värt att hålla i åtanke att för mycket torrborstning i kan ha en uttorkande effekt och till och med skada hudens yttersta lager – så var noga med att använda rätt borste och att borsta med väldigt lätt hand om detta är något du vill prova på.

För personer som inte har ovanstående hudproblem gäller följande:

  1. Använd en mjukare borste som är särskilt framtagen för detta ändamål.
  2. Se till att din hy är ren och torr innan du börjar.
  3. Börja med att borsta pannan, från näsryggen och ut mot hårfästet. Upprepa i motsatt riktning på andra sidan av ansiktet.
  4. Rör borsten i mjuka drag över kindbenen, ner mot hakan.
  5. När du är klar tvättar du ansiktet med varmt vatten och applicerar en fuktgivande ansiktskräm.

Nedan listar vi sju favoriter för dig som vill komma igång med torrborstning!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår