Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Brun mascara är den hetaste sminktrenden just nu – här listar vi de bästa

Visst älskar vi en dramatisk, svart mascara – men nu slår sminkvärlden ett slag för brun mascara. Här är anledningarna till att du också borde hoppa på trenden.

Foto: Instagram @charlottetilbury

Brun mascara har varit något av en doldis i sminkvärlden sedan den hade sin storhetstid i början av 2000-talet, men liksom mycket annat från samma period har den blivit trendig på nytt – och detta av goda anledningar.

Brun mascara är perfekt när du vill ha en naturlig look och samtidigt definiera ögonfransarna. Make up-artisten Linda Gradin berättar för Allure att brun mascara dessutom kan ge fransarna mer dimension, samtidigt som den ofta är mer smickrande än svart mascara:

“För mörka ögonfärger kan en mörkbrun mascara tillföra definition, men en klassisk brun mascara ger ett mjukare intryck. För ljusare ögonfärger är medel- eller ljusbruna mascaror de mest smickrande, eftersom de kan lyfta gyllene, gröna, eller gråa färger i dina ögon som svart mascara inte kan.”

Om du vill framhäva din ögonfärg ytterligare rekommenderar Gradin att man kombinerar brun mascara med en mörkbrun, mörkgrå eller svart eyeliner.

@laucapon I promise you won’t regret it #alleyesonme #waytowear #learnwithlc #learnontiktok #brownmascara #mascararoutine #blueeyescheck #loreallashparadise ♬ _Cute – Gabe Lost

Charlotte Tilbury Pillow Talk Push Up Lashes

Sminkmogulen Charlotte Tilbury ligger ständigt i framkant när det kommer till trender inom make up, så det är knappast förvånande att hon har tagit fram en av de mest populära bruna mascarorna på marknaden just nu.

Hennes hyllade mascara Pillow Talk Push Up Lashes är det perfekta beviset på hur brun mascara kan förstärka och smickra din ögonfärg, samtidigt som den får ögonen att se bredare och ljusare ut. Den beskrivs som en varmt brun mascara som gör dina fransar “omöjligt långa”. Inte konstigt att den har blivit något av en favorit!

Bäst i test brun mascara

Redo att prova på brun mascara? Här nedan hittar du de bästa bruna mascarorna på marknaden just nu, oavsett om du är ute efter en mascara som är optimal för att förlänga och definiera fransarna, en budgetfavorit, eller en produkt som ger det där perfekta böjet.

Källa: Allure, Jumbletv

Pillow Talk Push Up Lashes - Charlotte Tilbury KÖP

Pillow Talk Push Up Lashes - Charlotte Tilbury

Kanske den mest omtalade mascaran just nu!

Få ögonen att se bredare och ljusare ut! Matchas med Charlottes eyeliner. Lämplig för ljusa och mörka fransar, denna mascara är perfekt för att förstärka din ögonfärg.

KÖP

Nästa bild
Hypnose Mascara 02 Brown - Lancôme KÖP

Hypnose Mascara 02 Brown - Lancôme

Idealisk för att ge dina fransar massor av volym. Mascaran fördelar sig jämnt och lätt på varje frans och för att bygga upp volym kan du lägga på flera lager utan att den klumpar, klibbar eller smular sig.

Pris: 325 kronor.

Finns även hos Parfym.se!

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Cocopanda!

KÖP

Nästa bild
Volume Mascara - Dr.Hauschka KÖP

Volume Mascara - Dr.Hauschka

Denna mascara gör ögonfransarna energiskt tätare och ger voluminösa ögon.

Pris: 206 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lash Lift Mascara Dark Brown - Sweed KÖP

Lash Lift Mascara Dark Brown - Sweed

Prisvinnare och bästsäljande Lash Lift Mascara finns äntligen i brunt!

En brun, förlängande och definerande mascara som skapar en otrolig förlängande effekt. Till skillnad från andra borstar, som lämnar en tredjedelen av dina fransar utan mascara, så kommer den här revolutionerande borsten åt ända in från roten genom att lyfta, markera och skapa en en otroligt förlängande effekt. Pigmentet fyller och omsluter varje frans och ger upphov till en illusion av fylligare franslinje.

Pris: 200 kronor.

Finns även hos Åhléns!

Finns även hos Ellos!

Finns även hos Meds!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
2000 Calorie Dramatic Volume Mascara Black/Brown - Max Factor KÖP

2000 Calorie Dramatic Volume Mascara Black/Brown - Max Factor

Budgetfavorit som har varit Sveriges mest köpta mascara i många år och är en tidlös volymmascara som ger klassisk volym och separerade fransar.

Pris: 96 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lash Power Mascara Dark Chocolate - Clinique KÖP

Lash Power Mascara Dark Chocolate - Clinique

En förlängande mascara som håller i 24 timmar utan att flaga eller smula sig. Vad gör den? Den håller i regn, för svett, fuktighet och tårar. Samtidigt tar du lätt bort mascaran med varmt vatten. Unik borste som når minsta lilla frans och lyfter den till oanade höjder. Testad av ögonläkare.

Pris: 275 kronor.

Finns även hos Eleven!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Clarins Wonder Perfect Mascara KÖP

Clarins Wonder Perfect Mascara

Mascaran som ger allt: Otrolig volym – Extrem längd – Perfekt böj – Definition. Den ger fransarna de 4 dimensionerna av en perfekt look: tjockare, längre, perfekt böjda och definierade – en look som får alla att tappa andan. Och inte bara det, den vårdar också fransarna. Ju mer du använder den, desto vackrare, starkare och längre blir dina fransar.

Pris: 248 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!