Skönhet

Bryntrenderna som kommer dominera 2022

Ögonbrynstrender kommer och går, det är ett som är säkert. Nedan har vi listat vilka trender som vi tror kommer dominera under 2022.

Foto: Instagram @gigihadid

Ögonbrynstrenderna har skiftat rejält under de senaste 30 åren. Vi är nog alltför många som plockade sönder våra bryn vid millenieskiftet, bryn som vi nu desperat försökt fixa till för att matcha den betydligt buskigare trenden som dominerat de senaste åren. Därför var det nog många av oss som höjde rejält på ögonbrynen när modellen Bella Hadid plötsligt dök upp i ett par riktigt smala 90-talsbryn. I år verkar det finnas en lite större bredd i ögonbrynstrenderna än tidigare, spana in de olika trenderna nedan och låt dig inspireras!

Källa: Glamour

Brow lamination

Brow lamination

Detta är den absolut mest populära ögonbrynstrenden 2022. Den semipermanenta behandlingen ger perfekt placerade, uppborstade bryn som håller i månader. Den borstade formen kan också hjälpa till att fylla luckor och ge ögonbrynen ett fylligare utseende.

Foto: Instagram @gigihadid

Nästa bild
Naturliga ögonbryn

Naturliga ögonbryn

Naturliga bryn är den näst mest populära trenden i år och här handlar det om att hålla sig till sin naturliga form och satsa på en mer välvårdad look, varken för smal eller för tjock.

Foto: Instagram @emilychengmakeup

Nästa bild
Fluffiga ögonbryn

Fluffiga ögonbryn

Fluffiga ögonbryn stannar kvar som trend in i 2022. Vi ser den bland annat hos Billie Eilish och den går ut på att borsta upp stråna men ändå lämna dem avslappnade och naturliga.

Foto: Instagram @billieeilish

Nästa bild
Fjäderbryn

Fjäderbryn

En annan variant på de fluffiga brynen är fjäderbryn. Tanken är att skapa definition och dra ut ögonbrynen för att ge en luftig och lätt look som samtidigt ser fyllig ut.

Foto: Instagram @stxph.h

Nästa bild
Blekta ögonbryn

Blekta ögonbryn

Den blekta trenden har fått ett uppsving med kändisar som Kim Kardashian, Lady Gaga och Lizzo. En vågad trend som verkligen kan vara effektfull.

Foto: Instagram @kimkardashian

Nästa bild
Ögonbryns transplantation

Ögonbryns transplantation

Bland annat Chrissy Teigen har skapat ett intresse för bryntransplantation som innebär att man tar hår från baksidan av huvudet och sedan överför till ögonbrynen.

Foto: Instagram @crissyteigen

Nästa bild
Raka ögonbryn

Raka ögonbryn

Raka ögonbryn har varit en storfavorit sedan Audrey Hepburns tid och nu ser vi dem bland annat på Zendaya och Cara Delevigne. Supersnyggt, fylligt och enkelt!

Foto: Instagram @zendaya

Nästa bild
Färgade ögonbryn

Färgade ögonbryn

För dig som gillar att experimentera och har en lekfull inställning till smink kan färgade bryn vara ett alternativ. Oväntat och färgglatt, minst sagt!

Foto: Instagram @beatsbydeb

Nästa bild
90-tals ögonbryn

90-tals ögonbryn

Smala och plockade bryn har vi börjat se på nytt. Bland annat Bella Hadid har vågat sig på det. Frågan är bara, vågar du?

Foto: Instagram @bellahadid

Nästa bild
Fox brow

Fox brow

Här används tejp för att ge ögonbrynen en plattare form som också ger ett lyft. Med hjälp av ögonbrynspenna och gel kan du få till den här looken som bland annat går att hitta hos Kaia Gerber och Kendall Jenner.

Foto: Instagram @kaiagerber

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!