Skönhet

Butterfly Bob – frisyren vi suktar efter just nu

Sugen på en förändring, men inte på en frisyr som kräver alltför mycket underhåll? Då kan trendiga “Butterfly Bob” vara något för dig!

Foto: Instagram @lauraharrier/@haileybieber

“Butterfly Bob” är en av de frisyrer som vi spår kommer synas överallt denna vår – inte minst tack vare det faktum att den hjälper oss att omfamna vårt naturliga hår, samtidigt som den har en praktiskt längd. Läs allt om denna trendfrisyr nedan!

Vad är Butterfly Bob?

En “Butterfly Bob” kan beskrivas som en mer avslappnad och mångsidig version av en klassisk page: den är uppklippt på ett sätt som gör den mindre strukturerad, och ramar dessutom in ansiktet på ett mer naturligt sätt.

Själva namnet kommer från det faktum att frisyren ramar in ansiktet med lätta lager och gardinlugg, vilka påminner om fjärilsvingar.

Frisören Cim Mahoney berättar för Who What Wear att frisyrens popularitet kommer sig av att det på senare tid har blivit mer trendigt att omfamna sitt hårs naturliga struktur – med andra ord, goda nyheter för dig som inte gillar att styla ditt hår med exempelvis värmeverktyg!

Det ska du be din frisör om

Om du vill prova på trendfrisyren ska du be din frisör om den variant som passar din ansiktsform bäst:

Du som har en rund eller mer fyrkantig ansiktsform passar bäst i en vågig frisyr med mittbena, eftersom detta skapar ett fokus på mitten av ansiktet, vilket gör att det framstår som mer långsmalt.

För personer med en oval ansiktsform, låt de främre lagren svepa från ansiktet och satsa på en frisyr i käklängd eller precis nedanför för att ge ansiktet en diamantformad effekt – även om den här längden ofta kan framstå som för voluminös om den inte stylas på rätt sätt så gör kombinationen av fjäderlätta lager och hårets naturliga struktur detta till en smickrande look som ramar in ansiktet.

Om du har ett hjärtformat ansiktet gör en frisyr i käklängd att ansiktsformen framstår som mjukare, samtidigt som det skapas rörelse kring käken, vilket skapar balans och symmetri.

Foto: Instagram @emmanuellek_

Nästa bild

Foto: Instagram @jennaortega

Nästa bild

Foto: Instagram @sabinasocol

Nästa bild

Foto: Instagram @hungvanngo

Nästa bild

Foto: Instagram @frannfyne

Nästa bild

Foto: Instagram @haileybieber

Nästa bild

Foto: Instagram @lauraharrier

Nästa bild

Foto: Instagram @chloehelenmiles

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!