Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Butterfly cut – frisyren som förutspås dominera 2022

Frisyren Butterfly cut tippas bli årets hetaste hårtrend. Vi tar en titt på frisyren som förutspås bli nästa Wolf cut.

Foto: Instagram @Tia4u/@elsahosk

Butterfly cut är frisyren som många tror kommer dominera 2022, och kändisar som Hailee Steinfeld och Margot Robbie har redan hoppat på trenden.

“En kort frisyr i en lång frisyr”

Frisyren ger en illusion av en kortklippt frisyr, samtidigt som man behåller hårets längd baktill:

“Det är en kort frisyr i en lång frisyr”, säger frisören Luke Hersheson till Vogue, “en stil som gör att du kan sätta upp håret baktill, men framifrån ser det ut som om du har kortare hår. Den kallas ‘Butterfly cut’ eftersom tanken är att frisyren möjliggör två helt olika utseenden.

Består av två olika lager

Frisyren går att jämföra med en utväxt gardinlugg och består av två tydliga lager, där det kortare lagret är ungefär samma längd som en bob.

Detta innebär att håret, när det är uppsatt i till exempel en hästsvans, ger intrycket av en genomgående kortklippt frisyr som ramar in ansiktet på ett snyggt sätt.

Självklart kan man även låta det längre lagret vara nedsläppt, vilket innebär att man i stort sett kan växla mellan känslan av långt och kort hår. En annan fördel är att frisyren inte kräver överdriven styling, då den passar vågigt och lockigt hår väl.

Källa: Vogue

Foto: Instagram @elsahosk

Nästa bild

Foto: Instagram @Tia4u

Nästa bild

Foto: Instagram @haileesteinfeld

Nästa bild

Foto: Instagram @hairdotcom

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!