Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Celluliter, födelsemärken och bristningar – Venus skapar vacker bildbank av våra vanligaste hudattribut

I år fyller Venus 20 år och firar det genom att en komplett re-design av produktportföljen och en öppen bildbank för att hylla huden och bidra till att förändra den stereotypiska bilden av hud i media.

Trots stora framsteg de senaste åren vad gäller representation av kvinnors kroppar i media, visar färsk statistik från Kantar Sifo att endast en av fem kvinnor i Sverige upplever att deras hudtyp är representerad i reklam och media inom skönhet, mode och hälsa och att endast en av tre mellan 18-39 år känner sig självsäkra i sin hud.

För att bidra till förändring har Venus skapat en bildbank med 40 fotografier som skildrar de vanligaste hudattributen bland kvinnor i Sverige – bland annat födelsemärken, ärr, celluliter och bristningar. Bildbanken hyllar huden och avser omdefiniera vad som traditionellt är betraktad som “normal” hud, som den auktoriserade hudterapeuten och Venus hudexpert Dominika Newelska menar ofta kan vara missvisande. Bilderna nås via Venus hemsida.

Venus introducerar även sin största innovation av produktportföljen med uppgraderade och nu mer hållbara rakhyvlar. De nya hyvlarna är extra skonsamma mot huden genom naturliga nyckelingredienser som aloe vera, vitamin E och botaniska oljor som vårdar huden och kommer med mer hållbara handtag som numera är tillverkade i metall eller upp till 30% återvunna material. De gamla plastförpackningarna byts samtidigt ut mot 100% återvinningsbar kartong.

Nedan hittar du de nya rakhyvlarna.

 Coconut - Venus KÖP

Coconut - Venus

Pris: 229 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Deluxe smooth - Venus KÖP

Deluxe smooth - Venus

Pris: 199 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Deluxe Smooth Sensitive - Venus KÖP

Deluxe Smooth Sensitive - Venus

Pris: 229 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Comfortglide Strawberry - Venus KÖP

Comfortglide Strawberry - Venus

Pris: 229 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Deluxe Smooth Swirl - Venus KÖP

Deluxe Smooth Swirl - Venus

Pris: 229 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Extra Smooth Snap Rakhyvel - Venus KÖP

Extra Smooth Snap Rakhyvel - Venus

Pris: 169 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!