Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Dagkräm vs Nattkräm – vad är skillnaden?

En använder man på dagen och en på natten, men vad är egentligen skillnaden? Nedan reder vi ut vad en dagkräm gör för dig på dagtid och vad nattkrämen gör på natten!

Foto: Pexels

En bra hudvårdsrutin behöver både dagkräm och nattkräm, det beror på att krämerna gör två olika jobb. Nedan kan du läsa mer om vad som skiljer dem åt.

Så fungerar en dagkräm

En dagkräm lägger sig som ett skyddande lager och ser till att din hud inte förlorar fukt. Den tillför också extra fukt till din hud och ofta innehåller en dagkräm även antioxidanter, som vitamin C, som gör din hud mer motståndskraftig. Många dagkrämer innehåller också solskyddsfaktor, men trots det kan du behöva addera extra solskydd för att vara säker på att du skyddar huden ordentligt från solens starka strålar.

Så fungerar en nattkräm

En nattkräm är ofta tjockare i konsistensen då den är fetare och stannar kvar längre på huden. Genom att addera extra fukt under natten bygger du upp hudbarriären extra. Samtidigt gör vissa aktiva ingredienser bättre nytta i en nattkräm än i en dagkräm, bland annat då de kan göra huden solkänslig. Huden jobbar aktivt under natten för att reparera sig, genom en bra nattkräm kan du hjälpa den en god bit på vägen!

Spana in våra favoriter nedan!

Källa: Kicks

Ultra Facial Cream - Kiehl's KÖP

Ultra Facial Cream - Kiehl's

Den mest populära ansiktscreme från Kiehl’s – Ultra Facial Cream för torr hud. Den lätta fuktbomben ger 24 timmars fukt och fördubblar din huds fuktnivå även på de torraste områdena med mer än 2,3x fukt.

Pris: 448 kronor.

(Nedsatt från 560 kr)

KÖP

Nästa bild
Time-Filler Night Cream - Filorga KÖP

Time-Filler Night Cream - Filorga

Optimal nattcreme som verkar på alla typer av rynkor, nu även sovrynkor och trötthetstecken, natt efter natt.

Pris: 496 kronor.

(Rek pris: 745 kr)

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator - Clinique KÖP

Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator - Clinique

Denna uppgraderade version av Cliniques omtyckta oljefria gelcreme med exklusivt aloe bio-ferment och hyaluronsyra tränger djupt in i hudytan för att återfukta ända ner till 10 hudlager in i överhuden* och håller i 100 timmar, även efter att du har tvättat ditt ansikte.

Pris: 304 kronor.

(Rek pris: 360 kr)

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Rénergie Multi-Lift Nuit Night Cream - Lancôme KÖP

Rénergie Multi-Lift Nuit Night Cream - Lancôme

En uppstramande och rik nattcreme med en utjämnande effekt, som får huden att se mer ungdomlig ut. Huden känns fräsch och välutvilad.

Pris: 868 kronor.

(Rek pris: 1 085 kr)

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Ultra Facial Cream SPF30 - Kiehl's KÖP

Ultra Facial Cream SPF30 - Kiehl's

Kiehl’s bäst säljande produkt i världen och den är känd för sina återfuktande egenskaper och finns nu också med solskydd. Denna lätta kräm ger huden fukt i 24 timmar och kan användas dag och natt. Den är också mycket lämplig i mycket kallt och tufft väder.

Pris: 264 kronor.

(Nedsatt från 330 kr)

KÖP

Nästa bild
Time-Filler 5 XP Cream - Filorga KÖP

Time-Filler 5 XP Cream - Filorga

En intensivt multikorrigerande dag- och nattcreme som effektivt reducerar alla typer av rynkor i ansiktet samt på halsen. Formulan, som innehåller kraftfulla, aktiva ingredienser, mjukar upp mimiska rynkor, fyller ut djupa rynkor, slätar ut ytliga rynkor och tecken på uttorkad hud samtidigt som den jämnar ut huden på halsen. Den krämiga konsistensen får huden att kännas mjuk och smidig, och är perfekt för normal till torr hy.

Pris: 620 kronor.

(Nedsatt 20%)

Finns även hos Bangerhead!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
K Ceutic - Dermaceutic KÖP

K Ceutic - Dermaceutic

En kräm som är rik på aktiva ingredienser som reparerar, fuktar, lugnar och skyddar huden. Krämen hjälper även till att påskynda återhämtningen efter laser, hudpeeling eller estetiska behandlingar.

Pris: 436 kronor.

(Rek pris: 545 kr)

Finns även hos Kicks!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
DayWear Anti-Oxidant Creme SPF 15 - Estée Lauder KÖP

DayWear Anti-Oxidant Creme SPF 15 - Estée Lauder

En unik crème fylld med antioxidanter och med ett avancerat SPF-filter som skyddar mot för tidigt åldrande och återfuktar huden på djupet. Denna crème har en lätt och uppfriskande konsistens och håller huden återfuktad och mjuk i upp till 24 timmar.

Innehåller hyaluronsyra som boostar den naturliga kollagenproduktionen.

Pris: 529 kronor.

(Rek pris: 595 kr)

Finns även hos Kicks!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Cellular Performance Emulsion III Super Moist - Sensai KÖP

Cellular Performance Emulsion III Super Moist - Sensai

Reglerar hudens balans. Ger en fördjupad och skonsam näring till huden genom att linda in den i en fuktgivande slöja. Bibehåller en ungdomlig vitalitet i huden.

Pris: 963 kronor.

(Rek pris: 1 035 kr)

Finns även hos Kicks!

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
GinZing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream - Origins KÖP

GinZing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream - Origins

Rikligt återfuktande och vårdande ansiktscreme som omedelbart ger huden en boost av energi och tillför intensiv fukt. Innehåller ginseng och koffein som ger huden ny energi och vitalitet. Huden får omedelbart en fräsch, hälsosam och strålande lyster.

Pris: 208 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Natural Moisturizing Factors + HA Creme - The Ordinary  KÖP

Natural Moisturizing Factors + HA Creme - The Ordinary

Formula som återfuktar hudytan. Naturliga fuktgivande faktorer (NMF) håller det yttre skiktet av huden skyddat och återfuktat. NMF består av flera aminosyror, fettsyror, triglycerider, urea, ceramider, fosfolipider, glycerin, sackarider, natrium-PCA, hyaluronsyra och många andra komponenter som finns naturligt i huden.

Pris: 99 kronor.

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
Ageless Day Cream - Emma S. KÖP

Ageless Day Cream - Emma S.

En effektiv anti-age dagkräm som förebygger fina linjer, jämnar ut din hudton, boostar din hud med fukt och ger fin lyster. Innehåller dessutom UVA- och UVB -skydd. En dagkräm som hjälper din hy att se ung och fräsch ut. Producerad i Sverige. Vegansk.

Pris: 311 kronor.

(Nedsatt 20%)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Confidence In Your Beauty Sleep - IT Cosmetics KÖP

Confidence In Your Beauty Sleep - IT Cosmetics

Your Beauty Sleep Night Cream hjälper dig att vakna med en vackrare hud som ser yngre ut! Fuktcremen verkar under natten då exfoliering gör att cellförnyelsen på ytan förbättras. Tack vare Rest & Restore Technology förbättrar cremen synligt fem av de vikigaste tecknen på åldrande hud som fina linjer, rynkor, torrhet, glåmig hud och spänst.

Pris: 440 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Capture Totale Firming & Wrinkle-Correcting Creme - DIOR KÖP

Capture Totale Firming & Wrinkle-Correcting Creme - DIOR

Den bästa totalt åldersutmanande krämen baserad på Diors forskning på stamceller och expertis kring blommor, för mer motståndskraftig hud som utstrålar en ungdomlig och hälsosam glöd, i alla åldrar.

Pris: 896 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
GinZing Energy-Boosting Tinted Moisturizer SPF40 - Origins KÖP

GinZing Energy-Boosting Tinted Moisturizer SPF40 - Origins

Återfuktar, ger energi och en perfekt struktur samtidigt som huden skyddas. I ett enda steg! Denna fantastiska fuktkräm med kaffebönor och panaxginseng ökar omedelbart fuktnivåerna. Resultatet är en pigg och fräsch hud. Dessutom hjälper den till att skydda mot UV-strålning.

Pris: 284 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!