Skönhet

Därför är druvkärnolja största skönhetstrenden 2017

Skönhetstrender kommer och går, den ena konstiga trender avlöser den andra. Vi har tidigare skrivit om vilka skönhetstrender som kommer bli stora 2017, nu kan vi lägga till ytterligare en punkt på listan – druvkärnolja. 

druvkarnolja-skonhetstrender-2017-naturlig-udvard

Kokosolja har länge varit lika given i köket som i badrummet, tyvärr täpper den igen porerna vilket kan göra att du får finnar och utslag. Nu har favoritoljan fått konkurrens av en bättre och mer okänd olja. Vi talar om druvkärnoljan. Druvkärnolja är en fleromättad olja som är rik på linolsyra (omega 6) och antioxidanter som gör underverk för din hy.  Till skillnad från kokosoljan täpper oljan inte igen porerna vilket gör att alla hudtyper kan använda den, allt ifrån torr och känslig hy till aknebenägen hy.

 

Varför ska du då använda druvkärnolja istället för vanlig ansiktsolja? Förutom att den är helt naturlig och innehåller inga onödiga ämnen så finns det även flera fördelar både får din hud och hår. Druvkärnolja kan du till exempel köpa här>

 

1. Ljusar upp mörka ringar

Druvkärnolja är inte bara ett bra alternativ till din hudkräm utan även till din dyra ögonkräm. Oljan innehåller nämligen E-vitanmin, som ofta återfinns i dyra ögonkrämer, och fuktgivande fettsyror. Perfekt för att få bukt på dina mörka ringar.

 

2. Återfuktar huden

De höga halterna av linolsyran i druvkärnoljan gör att huden blir återfuktad på djupet. Linolsyra är också känd som Omega 6 och förebygger torr hy och stärker hudens barriärsikt. Druvkärnolja har även anti-inflammatoriska egenskaper vilket gör den bra att använda om du har känslig eller aknebenägen hy.

 

3. Stramar åt huden

Forskning har visat att druvkärnor innehåller starka antioxidanter (PTO) som ökar produktionen av kollagen, som förhindrar uppkomsten av fina linjer och bristningar. Genom att smörja in huden med druvkärnolja blir huden spänstigare och håller sig frisk.

 

4. Får håret att växa

Druvkärnolja är rik på antioxidanter, fettsyror och vitaminer som är bra för håret och gör det återfuktat. Olja har dessutom visats vara bra för att få bukt på håravfall, då den sänker DHT-värdena (dihydrotestosteron) som är en vanlig orsak till håravfall.

 

Foto: REX

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!