Skönhet

Därför är kristaller den största skönhetstrenden i Hollywood

Hollywood är inte sena med att starta och ta till sig av annorlunda skönhetstrender. Nu senaste har kristaller börjat dyka upp i såväl hudvårdsprodukter som i ansiktsbehandlingar och kändisarna är som besatta. 

kristaller-hud-ansikte-massage-hudvard-puff
Foto: @georgialouisesk / All over press

Det är hudterapueten Georgia Louise som har kunder som Emma Stone och Jennifer Aniston, som har skapat ett behandlingsverktyg av rosenkvarts i form av en fjäril. Den fjärilsformade stenen används i en kinesisk ansiktsmassage kallad gua sha som ska reducera rynkor och svullnader.

Rosenkvarts är den kristall som främst brukar kopplas ihop med hudvård. Då den sägs stimulera blodcirkulationen och hjälpa med att reducera rödhet, små linjer och rynkor. Det är inte bara i Georgia Louise ansiktsbehandling som stenen används utan även i flera hudvårdsprodukter. Det finns även ett helt hudvårdsmärke, Gemstone Organic, som fokuserar på att använda kristaller i deras produkter, däribland rosenkvarts. Det finns ingen studie som bevisar kristallernas effekt på huden men det skadar ju inte att testa, för visst vore det häftigt om det fungerade?

Läs också: Så kan du använda kristaller i din skönhetsrutin

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!