Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 goda anledningar till att använda superprodukten PHA-syra

På senare år har många fått upp ögonen för de positiva effekter som olika syror kan ha på hyn. Vi listar fem goda anledningar till att göra PHA-syra till en del av din hudvårdsrutin!

Foto: Sephora

PHA-syra, eller Polyhydroxy Acid, är en av de syror som blivit alltmer flitigt använda inom hudvård under senare år. Även om denna syra är mindre känd än till exempel BHA- och AHA-syra så är den väl värd att kolla in, särskilt för dig som har känslig hy.

5 goda anledningar till att använda PHA-syra

  1. PHA-syra är den syra som passar personer med känslig hy bäst. Syran skiljer sig från till exempel AHA-syror på så sätt att den har större molekylstorlek, vilket innebär att den är ett bra val för personer som lider av hudproblem som rosacea, eller tenderar att lätt få eksem.
  2. Den exfolierar huden skonsamt och ger därmed en fin lyster.
  3. Den balanserar hudens fuktnivåer.
  4. Den skyddar mot yttre skadliga faktorer.
  5. Den bekämpar glykering, alltså den process som försvagar hudens kollagen och minskar dess elasticitet.

Är du redo att prova på denna snälla supersyra? Här nedan listar vi våra favoritprodukter med PHA-syra!

PS! Det är alltid viktigt att skydda huden från solens starka strålar, oavsett om du använder syra eller inte. Men för den som använder syra i sin hudvårdsrutin är det extra viktigt att vara noga med solskyddsfaktor, året runt.

Press & Glow  Facial Toner - Medik8 KÖP

Press & Glow Facial Toner - Medik8

Press & Glow ger en skonsam daglig exfoliering utan att göra huden överkänslig. Huden behåller en stark skyddsbarriär.
Även de som använder A-vitamin rekommenderas att använda Press & Glow. Produkten stärker hudens fuktbarriär och verkar ihop med hudens naturliga cellförnyelseprocess. Den hjälper också till att öka hudens naturliga exfolieringsenzymer. Ger återfuktning.

Pris: 445 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Resurfacing Facial Mask - Ameliorate KÖP

Resurfacing Facial Mask - Ameliorate

Öka din lyster och höj din huds lyster med vår AMELIORATE’s Resurfacing Facial Mask. Denna dermatologiskt godkända, lysterupplivande och intensiva ansiktsmask är överladdad med mjölksyra för att snabbt ljusna upp en trött och matt hy på endast tio minuter.

Pris: 260 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Radiance Serum - Exuviance KÖP

Radiance Serum - Exuviance

Ett serum som intensivt återfuktar huden och stärker hudens egen skyddsbarriär. En kombination av både AHA och PHA stimulerar hudens cellförnyelse. Bidrar till en förbättrad hudstruktur och jämnare hudton med ett fantastiskt glow.

Pris: 699 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Kemisk exfoliering - Bondi Sands KÖP

Kemisk exfoliering - Bondi Sands

Bondi Sands Buff’n Polish är berikad med körsbärsblomma, AHA och PHA för att rena och släta ut din hud för en klarare hy. Dermatologiskt testad. Lämplig för känslig hud. Icke-komedogen – täpper inte till porerna.

Pris: 142 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Aha Bha Pha Peeling Mist - Mizon KÖP

Aha Bha Pha Peeling Mist - Mizon

Peeling mist med fruktsyror som fräschar upp och förnyar huden.

Pris: 221 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Foaming Glow Cleanser - Emma S KÖP

Foaming Glow Cleanser - Emma S

Foaming Glow Cleanser är en rengöringsmousse med aktiva BHA och PHA syror som effektivt tar bort smuts och makeup, samtidigt som den verkar milt exfolierande på huden. Moussen tar skonsamt bort döda hudceller och löser effektivt upp pormaskar och orenheter.

Pris: 189 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Pha peeling gel - Benton KÖP

Pha peeling gel - Benton

En extremt hudvänlig exfolieringsgel baserad på PHA-syra och cellulosa som kan användas även av de känsligaste hudtyperna.

Denna innovativa gel jobbar i två steg (fysisk och kemisk) exfoliering, cellulosa ger en ytlig exfoliering för att göra sig av med döda hudceller och orenheter, medan PHA-syra som är den hudvänligaste av syrorna verkar för att lösa upp orenheter i porerna samtidigt som den mjukgör och återfuktar huden i kombination med hyaluronsyra.

Pris: 250 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Overnight Transformation Complex - Exuviance KÖP

Overnight Transformation Complex - Exuviance

Overnight Transformation Complex är en återfuktande nattcreme. PHA-syra verkar milt exfolierande medan vitaminer och hyaluronsyra återfuktar. Huden får lyster och en jämnare struktur. Innehåller även lugnande kamomill och lakrits som skyddar huden. Passar alla hudtyper.

Pris: 499 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Pore·remedy PHA - DR.Jart+ KÖP

Pore·remedy PHA - DR.Jart+

Detta dagliga serum med 7 % PHA jämnar omedelbart ut hudens struktur och får porerna att se mindre ut. Efter en vecka tar den bort döda hudceller, reducerar pormaskar och kontrollerar överflödig olja. Den förbättrar dramatiskt hudens ton och textur. Och den gör allt detta utan att torka eller peeling.

Pris: 479 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Smoothing Treatment - Skincity Skincare KÖP

Smoothing Treatment - Skincity Skincare

Smoothing treatment är en exfolierande cocktail av 5% AHA och 5% PHA som förnyar och jämnar ut huden. Glykolsyra, mjölksyra och äppelsyra (AHA) samverkar genom att boosta hudens naturliga exfolieringsprocess medan PHA-syran (gluconolactone) och naturligt förekommande fuktgivare (NMFs) ser till att återfukta huden på djupet. 

Pris: 349 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
AHA/PHA Body Resurfacer - Skincity Skincare KÖP

AHA/PHA Body Resurfacer - Skincity Skincare

AHA/PHA Clear Skin Body Resurfacer är en lätt gel-emulsion med 10% AHA- och 10% PHA-syror som förnyar hudtexturen och verkar utjämnande på hudtonen, idealisk vid hudtillstånd på kroppen som keratosis pilaris, akne samt torr eller ojämnt pigmenterad hud.

Pris: 269 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Super BioAdvanced 10% PHA Dual-Action Exfoliant - Estelle & Thild KÖP

Super BioAdvanced 10% PHA Dual-Action Exfoliant - Estelle & Thild

En dubbelverkande peelingmask som på bara ett par minuter eliminerar döda hudceller, ger en jämnare hudton och skapar perfekt lyster. Peelingen arbetar på två nivåer; både kemiskt med hjälp av 10% PHA-syra och granatäpplenezymer, samt mekaniskt med fina kiselkristaller.

Pris: 499 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Skonsamt Exfolierande Ansiktsvatten Med PHA - The Inkey List KÖP

Skonsamt Exfolierande Ansiktsvatten Med PHA - The Inkey List

PHA (polyhydroxisyra) är en skonsam kemisk exfolierare för känslig hy. The INKEY List PHA Toner är framtagen med stora molekyler som avlägsnar döda hudceller från hudens ytlager, samtidigt som den naturligt låser in fukten.

Pris: 149 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Scalp DX Voluming Treatment - Dr Ceuracl KÖP

Scalp DX Voluming Treatment - Dr Ceuracl

Scalp DX Voluming Treatment är en hårbehandling som bistår med näring, volym och glans för ett hälsosamt och friskt hår. Har en svalkande och lugnande effekt på hårbotten. Motverkar dessutom håravfall

Innehåller små kapsyler av den milt exfolierande ingrediensen PHA som tack vare dess stora molekyler rengör skalpen på djupet utan att irritera huden i hårbotten.

Pris: 299 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Bionic Face Cream - Neostrata KÖP

Bionic Face Cream - Neostrata

Bionic Face Cream gör underverk för hudtyper som behöver extra mycket fukt och skydd. Denna nattcreme med mycket hög koncentration av PHA, i form av glukonolakton och laktobionisk syra, är extra lämplig för en känslig och torr hud. Den rika formulan reparerar och skyddar för att stärka hudens motståndskraft.

Pris: 399 kronor.

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!