Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

De 3 vanligaste felen vid applicering av bodylotion

Enligt hudspecialister finns det tre vanliga fel som folk gör vid applicering av bodylotion. Gör du något av dessa tre misstag?

Foto: Unsplash

Bodylotion är för många det främsta vapnet mot torr hud, men det gäller att applicera den på rätt sätt. Här är tre saker du ska se upp för vid användning av bodylotion.

1. Att applicera för lite

Visst, du behöver inte använda en hel flaska i taget, men snåla inte heller på produkten. För bäst resultat, applicera krämen 3-5 minuter efter att du kommit ut från duschen.

2. Att inte applicera överallt

Är du en av de som endast applicerar bodylotion på till exempel händer och armar, och hoppar över benen? Enligt hudspecialister ska bodylotion appliceras över hela kroppen, och detta varje dag.

3. Att använda en kräm som inte är tillräckligt återfuktande

Vilken typ av lotion som passar dig bäst beror på din hudtyp, men generellt är det bra att satsa på lotions som har naturliga ingredienser som sheasmör, kallpressade oljor, fettsyror som ceramider och gurkörtsfröolja. Undvik lotions som känns vattniga och välj istället en som är krämigare eller mer oljebaserad.

Du hittar våra 6 favoriter nedan!

Källa: Who What Wear

pH5 Lotion parfymerad - Eucerin KÖP

pH5 Lotion parfymerad - Eucerin

Parfymerad hudkräm med vårdande E-vitamin och fuktbevarande pantenol. Återfuktande fetthalt på 23% för hela kroppen. Till normal, torr och känslig hud.

Pris: 88 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lait Corporel Body Milk - Biotherm KÖP

Lait Corporel Body Milk - Biotherm

En fräsch och återfuktande bodylotion för alla hudtyper. Formulan återfuktar huden och tas snabbt upp av huden utan att den känns fet.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Moisture-Rich Body Lotion - Clarins KÖP

Moisture-Rich Body Lotion - Clarins

Rik Body lotion som ger den ultimata komforten till en torr hud! Berikad med sheasmör, ger denna mjukgörande kroppsbalm en hög komfort, mjukhet, näring och fukt.

Pris: 340 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Black Rose Emulsion Body - Sisley KÖP

Black Rose Emulsion Body - Sisley

En intensivt återfuktande emulsion som ger en vackrare, smidigare och mer ungdomlig hud med naturlig lyster.

Pris: 1 480 kronor.

KÖP

Nästa bild
Creme de Corps Hydrating Body Moisturizer - Kiehl's KÖP

Creme de Corps Hydrating Body Moisturizer - Kiehl's

En omtyckt, rik och fuktgivande crème för kroppen, speciellt för torr hud som behöver extra omsorg och fukttillskott. Den tar lite längre tid att tränga in, men det är det värt!

Pris: 295 kronor.

KÖP

Nästa bild
SA Smoothing Smooth Cream - CeraVe KÖP

SA Smoothing Smooth Cream - CeraVe

Creme som exfolierar, jämnar ut och mjukgör torr, grov och knottrig hud på kroppen, samtidigt som den hjälper till med att stärka hudens naturliga barriär. Med 3 essentiella ceramider, 10% urea, salicylsyra, LHA och hyaluronsyra.

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!