Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

De 5 vanligaste misstagen vi gör när vi plockar brynen

Oavsett vilken form och stil du har, och vill ha, på ögonbrynen så finns det några misstag som många av oss gör när vi vill forma dem. Därför har vi bett ett riktigt proffs att lista de vanligaste misstagen vi gör när det kommer till ögonbryn – samt hur du kan undvika dem!

Foto: Shutterstock

Det går trender i formen på ögonbryn precis som med hårfärger och frisyrer. För några år sedan var det modernt med tunna streck och den senaste tiden har trenden gått mer mot naturliga bredare ögonbryn. Men att plocka brynen rätt är inte helt enkelt. Därför har vi tagit hjälp av Benefit Cosmetics brynexpert Felicia Kjellgren som listar de vanligaste misstagen – och hur vi kan göra istället.

1. Att eftersträva likadana bryn som någon annan

– Detta är ett vanligt misstag. Man ser en bild på ett par perfekta bryn och vill ha likadana. Men alla är vi unika och just därför utvecklade Benefit sin unika trestegsmetod ”brow mapping” för att hitta den perfekta brynformen för varje ansikte.

Gör så här istället:

1. Du kan använda dig av brow mapping hemma genom att använda ett långsmalt objekt för att mäta fram det perfekta brynet för dig.
Börja med att hitta ”the start” genom att mäta från vecket i näsvingen och rakt uppåt. Här vill vi att brynen ska börja för bästa balans i ansiktet.
2. Andra steget är ”the arch”. Den hittar vi genom att mäta från ytterkanten av näsvingen snett upp genom ögats pupill. Här vill vi ha brynets högsta punkt för att kunna ge maximalt lyft till ögat.
3. Tredje är ”the end” som vi finner genom att mäta från ytterkanten av näsvingen och sedan förbi yttre ögonvrån. Här vill vi att brynet ska sluta för att ge en ögonöppnande effekt.

Så fixar du de perfekta ögonbrynen

2. Att överplocka brynen

– Det är lätt hänt att man blir lite ivrig med pincetten och rätt som det är har du tagit ett hår för mycket.

Gör så här istället:
Börja med att lägga undan pincetten och ta dig sedan till en Brow Bar för en brynfärgning. Färgen fångar upp alla små ljusa hår och fjun som gömmer sig i brynet och gör dem fylligare. Har du inte möjlighet att färga kan du ta hjälp av ett bryngel eller skugga för att fylla i eventuella luckor eller hål till dess att stråna växer ut igen.

Så fixar du de perfekta ögonbrynen

3. Att stå för nära spegeln vid plockning

– Detta är en av de vanligaste anledningarna till att man kan överplocka brynen eller plocka brynen ojämnt. Står man väldigt nära en spegel blir man lite ”blind”. Det blir som att bara läsa undertexterna och inte se hela filmen.

Gör så här istället: Om du tar ett steg ifrån spegeln emellan varje plockat hår ser du helheten och minskar risken för brynmissar.

4. Att klippa hårstråna för korta

– Brynen ska trimmas, inte klippas. Det vanligaste misstaget är att man borstar håren rakt uppåt och klipper sedan kant i kant med resten av brynet vilket ofta leder till att det blir ett glapp när du sedan borstar tillbaka håren.

Gör så här istället:
Du undviker det här genom att försiktigt trimma hårens toppar och att borsta fram och tillbaka för att garantera bästa effekt. Det är bättre att ta lite grann i taget, flera gånger, än att hacka bort för mycket i ett klipp.

Så fixar du de perfekta ögonbrynen

5. Att inte våga ta hjälp

– Det här är det misstaget som är allra viktigast att prata om.

Gör så här istället:
Alla bryntragedier du upplevt hittills kan undvikas genom att besöka experter i en Brow Bar. De kan vägleda dig till dina drömbryn.

Fixera brynen och håll dem på plats KÖP

Fixera brynen och håll dem på plats

En ögonbrynsgel gör att du kan fixera brynen och hålla dem på plats.

24-Hour Brow Setter Gel, 369 kronor, Benefit.

KÖP

Nästa bild
För tjockare bryn KÖP

För tjockare bryn

Överplockade du också ögonbrynen på det glada 90-talet? Ett ögonbrynsserum kan hjälpa hårväxten på traven, till exempel den här populära varianten.

Ögonbrynserum, 479 kronor, Xlash.

KÖP

Nästa bild
Bryngel med vårdande egenskaper KÖP

Bryngel med vårdande egenskaper

Du kan även satsa på en två-i-en-produkt genom att välja en bryngel som samtidigt främjar hårtillväxten.

Bryngel, 119 kronor, Rimmel.

KÖP

Nästa bild
Pincett - Rubis KÖP

Pincett - Rubis

En bra pincett är ett måste i badrumsskåpet!

Pris: 439 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vattenfast brynfärg - Anastasia Beverly Hills KÖP

Vattenfast brynfärg - Anastasia Beverly Hills

Vattenfast ögonbrynsfärg perfekt för att skulptera och definiera ögonbryn som inte bleknar. Den kladdfria formulan glider på huden och fäster på håret.

En måste-ha för fet hud och i fuktigt klimat. Kan även användas som eyeliner.

Pris: 251 kronor.

(Rek pris: 299 kr)

KÖP

Nästa bild
Vegansk vattenfast brynfärg - KVD KÖP

Vegansk vattenfast brynfärg - KVD

3-i-1: Ett allt i ett-fenomen – eyeliner, ögonskugga och brynfärg. En vegansk pomada med många användningsområden, som både har en vattenfast formula, är extremt hållbar och kan appliceras utan vatten för att aktiveras.

Pris: 289 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brow Freeze - Anastasia Beverly Hills KÖP

Brow Freeze - Anastasia Beverly Hills

Pris: 205 kronor.

(Rek pris: 299 kr)

KÖP

Nästa bild
Borste för brynfärg/pomade - KVD KÖP

Borste för brynfärg/pomade - KVD

#70 Pomade Brow Brush är perfekt att använda för att enkelt uppnå ett intensivt resultat med 24-Hour Super Brow Eyebrow Gel.

Pris: 269 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brynmascara - Beauty Act KÖP

Brynmascara - Beauty Act

En brynmascara med fibrer som naturligt fyller i dina ögonbryn och håller dem på plats under hela dagen. Vår bryngel har en lätt formulering och återfuktar brynen utan att smetas ut eller flagna bort. Fibrerna i formuleringen skapar fylligare bryn som framhäver dina naturliga bryns båge för ett naturligt resultat. Den pigmentberikade formuleringen kommer i flera olika nyanser men finns även i nyansen Clear för den som endast vill att brynen skall hållas på plats under hela dagen. Fixing Fibrer Brow ger dina bryn en naturlig fyllighet.

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
BrowFood Natural Eyebrow Enhancer - Lashfood KÖP

BrowFood Natural Eyebrow Enhancer - Lashfood

Browfood Eyebrow Enhancer är ett ögonbrynsserum som ökar ögonbrynstillväxten och gör ögonbrynen tjockare och tätare – resultatet blir vackert definierade och fylliga ögonbryn! Serumet är perfekt för dig som tappat eller fått tunnare eller glesare ögonbryn på grund av åldrande eller överplockade ögonbryn. Efter 4 veckor kan man se resultat, och efter 16 veckor uppnås maximal effekt. Säker och effektiv formula med naturliga ingredienser.

Pris: 995 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brynpomad med borste - Ardell KÖP

Brynpomad med borste - Ardell

Tre produkter i en! Ögonbrynsgel, penna och puder.
Markera, fyll i och fixera brynen med en enda produkt. Sitter hela dagen.
Professionellt designad vinklad appliceringspensel samt inbyggd borste.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!