Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

De 5 vanligaste misstagen vi gör när vi plockar brynen

Det går trender i formen på ögonbryn precis som med hårfärger och frisyrer. För ett par år sedan var det modernt med tunna streck och nu går trenden mer mot naturliga bredare ögonbryn. Men att plocka brynen rätt är inte helt enkelt. Därför har vi tagit hjälp av Benefit Cosmetics brynexpert Felicia Kjellgren som listar de vanligaste misstagen – och hur vi kan göra istället.

Foto: @glamwithtrish / @_tinamaria

1. Att eftersträva likadana bryn som någon annan
– Detta är ett vanligt misstag. Man ser en bild på ett par perfekta bryn och vill ha likadana. Men alla är vi unika och just därför utvecklade Benefit sin unika tre stegs metod ”brow mapping” för att hitta den perfekta brynformen för varje ansikte.

Gör så här istället:
1. Du kan använda dig av brow mapping hemma genom att använda ett långsmalt objekt för att mäta fram det perfekta brynet för dig.
Börja med att hitta ”the start” genom att mäta från vecket i näsvingen och rakt uppåt. Här vill vi att brynen ska börja för bästa balans i ansiktet.
2. Andra steget är ”the arch”. Den hittar vi genom att mäta från ytterkanten av näsvingen snett upp genom ögats pupill. Här vill vi ha brynets högsta punkt för att kunna ge maximalt lyft till ögat.
3. Tredje är ”the end” som vi finner genom att mäta från ytterkanten av näsvingen och sedan förbi yttre ögonvrån. Här vill vi att brynet ska sluta för att ge en ögonöppnande effekt.

Så fixar du de perfekta ögonbrynen
2. Att överplocka brynen
– Det är lätt hänt att man blir lite ivrig med pincetten och rätt som det är har du tagit ett hår för mycket.

Gör så här istället:
Börja med att lägga undan pincetten och ta dig sedan till en Brow Bar för en brynfärgning. Färgen fångar upp alla små ljusa hår och fjun som gömmer sig i brynet och gör dem fylligare. Har du inte möjlighet att färga kan du ta hjälp av ett bryngel eller skugga för att fylla i eventuella luckor eller hål till dess att stråna växer ut igen.

Så fixar du de perfekta ögonbrynen
3. Att stå för nära spegeln vid plockning
– Detta är en av de vanligaste anledningarna till att man kan överplocka brynen eller plocka brynen ojämnt. Står man väldigt nära en spegel blir man lite ”blind”. Det blir som att bara läsa undertexterna och inte se hela filmen.

Gör så här istället: Om du tar ett steg ifrån spegeln emellan varje plockat hår ser du helheten och minskar risken för brynmissar.

4. Att klippa hårstråna för korta
– Brynen ska trimmas, inte klippas. Det vanligaste misstaget är att man borstar håren rakt uppåt och klipper sedan kant i kant med resten av brynet vilket ofta leder till att det blir ett glapp när du sedan borstar tillbaka håren.

Gör så här istället:
Du undviker det här genom att försiktigt trimma hårens toppar och att borsta fram och tillbaka för att garantera bästa effekt. Det är bättre att ta lite grann i taget, flera gånger, än att hacka bort för mycket i ett klipp.

Så fixar du de perfekta ögonbrynen
5. Att inte våga ta hjälp
– Det här är det misstaget som är allra viktigast att prata om.

Gör så här istället:
Alla bryntragedier du upplevt hittills kan undvikas genom att besöka experter i en Brow Bar. De kan vägleda dig till dina drömbryn.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!