Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

De 8 värsta misstagen du kan göra med din hy – som du antagligen gör dagligen

Det finns flera misstag som många av oss gör dagligen mot vår hy utan att ens veta om det. Om du följer hudvårdstipsen nedan kan din hy bli avsevärt bättre!

Foto: Pexels/Unsplash

Lägger du hutlösa summor på dyra produkter för din hy? Eller kanske struntar du helt och hållet i det mesta och tvättar din hud med vanlig handtvål? Vilken av typerna du än är så bör du ta del av dessa tips. Små vardagliga misstag kan leda till allt från orenheter och blemmor till torr och fnasig hy. Och du som upplever att din hy inte behöver några produkter alls, bör nog förbereda dig på en skrynklig framtid … Kolla in nedan!

Sluta pilla! KÖP

Sluta pilla!

Vi vet, när det dyker up en liten blemma, en hårsäck blir inflammerad eller du får en torr fläck så sker det nästan automatiskt; det förbjudna pillandet. Det kan verka harmlöst men det är faktiskt en riktig bov! Pillandet kan vara det som får din hy att inte vilja samarbeta alls.

Även om du tror att dina fingrar är rena och nytvättade så finns där mikroskopiska mängder smuts som inte alls hör hemma i dit ansikte. Och så länge du inte är en utbildad hudterapeut ska du strunta i att klämma, tömma och pilla. Ditt ansikte behöver få vara i fred, så påbörja ett förbud mot fingrar i ansiktet redan nu (eller helst i går)! Du kommer märka skillnad, vi lovar.


KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild
Exfoliera inte varje dag KÖP

Exfoliera inte varje dag

Du känner dig kanske lite extra duktig eftersom du är en sån person som faktiskt exfolierar varje dag. Men, det är tyvärr inte optimalt. Att skrubba, peela eller använda produkter innehållande aha-syror ska inte användas dagligen. Din hy behöver få vila och återhämta sig från peelingen så om du använder exfolierande produkter ena veckan så ska du låta den vila och återhämta sig veckan därpå för att få balans, använd under viloveckan en hudkräm som ger näring åt de nya friska cellerna.

KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild
Tvätta rätt KÖP

Tvätta rätt

Överdriv inte tvättandet. Din hud är ett känsligt organ och du ska vara nogrann med vilka och hur mycket produkter du utsätter den för. Vissa ansiktstvättar och tvålar tvättar bort hudens naturliga oljor som behövs för att balansera PH-värdet i huden. Kontinuerlig övertvättning leder till torr hy, hy som är mottaglig för infektioner, eksem och kan ge små rynkor och linjer.  Så satsa därför på en fuktgivande ansiktstvätt.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
Ha inte KÖP

Ha inte "en favoritserie"

Är du en sån som “har hittat favoriten” så ska du nog tänka om!
Din hud behöver olika saker olika säsonger! När årstiderna skiftar bör du därför byta produkter till något som säsongen kräver. En tumregel kan vara:

Vinter: Lägg fokus på återfuktning, luften är torrare under den här tiden på året

Vår: Tänk typ “vårstädning” använd djupgående porrengöring och exfoliering för att liva upp hyn efter vinterns torrhet.

Sommar: Skydda huden från solen med solskydd och antioxidanter. Du kan använda lättare produkter under våren och sommaren eftersom det då finns mer fukt i luften.
Höst: Exfoliera för att reparera huden från sommarens solskador och låt ny frisk hy få komma fram.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
Sluta upp med gnuggandet KÖP

Sluta upp med gnuggandet

Gnugga dig inte i ögonen. Huden runt ögonen är allra tunnas, därför är den också ömtåligast! Att dra i huden runt ögat när du sätter in kontaktlinser, målar eyeliner eller plockar ögonbrynen går därför helt bort! Undvik också att gnugga bort ögonsminket. Underskatta inte heller en ordentlig ögonkräm.


KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild
Skydda dig mot solen KÖP

Skydda dig mot solen

Att inte bära solskydd eller utsätta dig för mycket direkt solljus. Det är ingen hemlighet att solen påverkar hyn mycket. Ha solskydd när solen är framme, oavsett om det är sommar eller vinter. Annars riskerar du pigmentförändringar, rynkor, ojämn hudton och slapp hy. Inte så charmigt, eller hur? (Då har vi inte ens nämnt risken för hudcancer som ökar brutalt…)


KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild
Rökning KÖP

Rökning

Rökning, är en riktig fiende till din hy. Din hy kommer vara evigt tacksam ju fortare du ser till att fimpa. Vilket i sin tur gybnnar dig eftersom elasticiteten i hyn bevaras bättre hos dem som inte röker.

KÖP

Foto: Unsplash

Nästa bild
Att inte bry sig KÖP

Att inte bry sig

Att misslyckas med att ta hand om din hy är precis lika illa som att inte ta hand om dina tänder eller ditt hår. Det är dumt att försumma dig själv på det viset. Att tvätta ansiktet morgon och kväll räcker liksom inte. Huden kräver daglig återfuktning, solskydd och regelbundna masker och djuprengöringar för att hålla huden i skick!

KÖP

Foto: Pexels

Nästa bild
Royal Facial Oil More - Maria Åkerberg KÖP

Royal Facial Oil More - Maria Åkerberg

Innehåller eterisk olja av rosenblad och är en utslätande och fuktbevarande ansiktsolja som ökar cellernas syreupptagning, elasticiteten och cellernas motståndskraft. Passar en mogen och känslig hud, är även bra för rosacea och hud med ytliga blodkärl.

Pris: 349 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Sensitive Balance Micellar Gel - ACO KÖP

Sensitive Balance Micellar Gel - ACO

Pris: 117 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Aqua Bomb Sleeping Mask - Belif KÖP

Aqua Bomb Sleeping Mask - Belif

Pris: 369 kronor.

 

 

KÖP

Nästa bild
Solkräm för ansiktet med SPF 30 - Clinique KÖP

Solkräm för ansiktet med SPF 30 - Clinique

Pris: 275 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ansiktsmask - The Ordinary KÖP

Ansiktsmask - The Ordinary

Pris: 156 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ansiktsrengöring  - Cetaphil KÖP

Ansiktsrengöring - Cetaphil

Pris: 119 kronor.

En ansiktsrengöring som vårdar huden samtidigt som den rengör skonsamt utan att ta bort hudens naturligt skyddande fetter och mjukgörare. Kan användas med eller utan vatten och löser effektivt upp smuts och make-up

KÖP

Nästa bild
Luna 3 - Foreo KÖP

Luna 3 - Foreo

Pris: 1 536 kronor.

(Nedsatt från 2 195 kr)

LUNA 3 tar effektivt bort orenheter, olja och talgöverskott på bara en minut. Tillsammans med en uppstramande ansiktsmassage blir din hy smidigare och får ett mer ungdomligt utseende.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!