Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

De bästa håroljorna – frisörens 5 favoriter

Är du redan en flitig användare av hårolja men vill hitta en ny favorit, eller funderar du på vad det egentligen finns för anledning till att inkludera en sådan i din hårvårdsrutin? Metro Modes tidigare bloggare Elin Molimenti (tidigare Johansson) har rett ut vad håroljan gör för ditt hår – och tipsar om sina favoriter!

Foto: elin.metromode.se

Till att börja med kanske du undrar varför man ska använda sig av en hårolja? I ett blogginlägg förklarar Elin Johansson vad det finns för effekter:

– Jag brukar säga att en hårolja är ett smörjmedel för ett friskt hår, och brukar dra en jämförelse med brun utan sol eller solbränna: om du inte smörjer in kroppen regelbundet så kommer den solbrända färgen du glassat dig till vara borta innan du ens kommit till Arlanda. Och om du inte underhåller din brun utan sol med vårdande hudlotion så kommer huden bli fläckig och BUS:en försvinner snabbare.

På samma sätt hjälper alltså en hårolja till att vårda och återfukta ditt hår, och får det dessutom att se mer glansigt, friskt och medgörligt ut. Elin tipsar om att du kan använda hårolja ofta och delar med sig av sina rutiner när det kommer till hårolja:

– Jag brukar använda hårolja  handukstorkat hår, efter applicering av leave-in-produkter. Därefter fönar jag håret eller låta det torka av sig själv. Ett tips är att ha oljan ståendes bredvid tandborsten – då glömmer du inte att applicera olja innan du går och lägger dig!

Dessutom använder hon det som slutfinish för att få en vacker look efter ett håret är stylat, samt applicerar några droppar när helst hon känner att håret är glanslöst.

Nedan hittar du Elins favoriter när det kommer till hårolja!

Shimmer.Shine - Kevin Murphy KÖP

Shimmer.Shine - Kevin Murphy

Den här håroljan använder Elin alltid för att få en härlig doft och rejält med glans.

Pris: 319 kronor.

(Rek pris: 499 kr)

KÖP

Nästa bild
All Soft Argan-6 Oil - Redken KÖP

All Soft Argan-6 Oil - Redken

En olja som ger intensiv näring och skyddar torrt och sprött hår. En allsidig hårolja som ger koncentrerad mjukhet, djupgående vård och långvarig smidighet. Berikad arganolja tillför den koncentrerad mjukhet, djup vård och varaktig smidighet.

Pris: 261 kronor.

(Rek pris: 343 kr)

KÖP

Nästa bild
Hårolja - Moroccanoil KÖP

Hårolja - Moroccanoil

En lättare hårolja med bland annat arganolja och linfröextrakt, som omedelbart absorberas av såväl torrt som vått hår utan att lämna en oljig känsla.

Pris: 319 kronor.

(Rek pris: 349 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
No Frizz Vanishing Oil - Living Proof KÖP

No Frizz Vanishing Oil - Living Proof

– Min all time favorit, den har hängt med mig i alla år!

Pris: 319 kronor.

(Rek pris: 399 kr)

KÖP

Nästa bild
Behandling för torr hårbotten - DRY - Moroccanoil KÖP

Behandling för torr hårbotten - DRY - Moroccanoil

– En sak som jag verkligen vill lyfta är den här håroljan för alla torra hårbottnar. Det är verkligen någonting som hjälper mig och har du problem med att hårbotten är torr, irriterad eller allmänt risig så applicera några droppar av oljan i sektioner – massera och låt verka i 5-10 minuter. Skölj och tvätta håret som vanligt. Om ni inte har testat den – gör det!

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårolja - Reverie KÖP

Hårolja - Reverie

– Denna produkt doftar inte gott men den gör underverk med håret! Den innehåller så mycket bra egenskaper och gör att håret får en magisk lyster – speciellt efter leave-in-produkten i samma serie. Den kostar en del men en olja är dryg och räcker länge. Mitt allra bästa tips!

Pris: 669 kronor.

Leave in-produkten i samma serie hittar du här.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!