instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

De bästa håroljorna – frisörens 5 favoriter

Av: Metro Mode

Är du redan en flitig användare av hårolja men vill hitta en ny favorit, eller funderar du på vad det egentligen finns för anledning till att inkludera en sådan i din hårvårdsrutin? Metro Modes tidigare bloggare Elin Molimenti (tidigare Johansson) har rett ut vad håroljan gör för ditt hår – och tipsar om sina favoriter!

Foto: elin.metromode.se

Till att börja med kanske du undrar varför man ska använda sig av en hårolja? I ett blogginlägg förklarar Elin Johansson vad det finns för effekter:

– Jag brukar säga att en hårolja är ett smörjmedel för ett friskt hår, och brukar dra en jämförelse med brun utan sol eller solbränna: om du inte smörjer in kroppen regelbundet så kommer den solbrända färgen du glassat dig till vara borta innan du ens kommit till Arlanda. Och om du inte underhåller din brun utan sol med vårdande hudlotion så kommer huden bli fläckig och BUS:en försvinner snabbare.

På samma sätt hjälper alltså en hårolja till att vårda och återfukta ditt hår, och får det dessutom att se mer glansigt, friskt och medgörligt ut. Elin tipsar om att du kan använda hårolja ofta och delar med sig av sina rutiner när det kommer till hårolja:

– Jag brukar använda hårolja  handukstorkat hår, efter applicering av leave-in-produkter. Därefter fönar jag håret eller låta det torka av sig själv. Ett tips är att ha oljan ståendes bredvid tandborsten – då glömmer du inte att applicera olja innan du går och lägger dig!

Dessutom använder hon det som slutfinish för att få en vacker look efter ett håret är stylat, samt applicerar några droppar när helst hon känner att håret är glanslöst.

Nedan hittar du Elins favoriter när det kommer till hårolja!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår