Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Den ätbara skönhetsrutinen – som boostar inifrån och ut

Många vet att vitaminer och mineraler är en viktig del av skönhetsrutinen, men har svårt att komma i gång. Därför har Great Earth tagit fram ”Den ätbara femstegsrutinen” – med beauty-tillskott som hjälper till att stärka hud, hår och naglar.

Foto: Great Earth

Enligt en ny undersökning från YouGov framkom det att att äldre kvinnor upplever att hår- och hudkvalitet påverkar självkänslan negativt. Yngre kvinnor lägger samtidigt mest fokus på smink och hudvård medan äldre gärna fokuserar på kosttillskott som en del av skönhetsrutinen. Nedan kan du läsa mer om hur du på bästa sätt gör din skönhetsrutin mer ätbar, och på så sätt boostar kroppen inifrån och ut.

Vad behöver vi få i oss?

  • Antioxidanter
  • C-vitamin
  • Zink
  • Omega 3
  • Fibrer
  • Vatten

Antioxidanter skyddar cellerna från förstörelse. Dessutom motverkar de tidigt åldrande. Blåbär, katrinplommon, gojibär och mörk choklad är några källor som innehåller en hög andel antioxidanter.

C-vitamin är bra för kroppens kollagenbildning. Kollagenet finns naturligt i kroppen och hjälper hudens struktur och håller den smidig och slät. Denna typ av kollagen kan man inte få i någon rynkkräm, så det gäller att äta kiwi, röd paprika, citrusfrukter och broccoli som är rika på C-vitamin.

Zink är ett nödvändigt mineral för din hud. Det hjälper bland annat till att reglera oljeproduktionen i huden, och brist på zink kan leda till olika hudproblem. Zink hittar du bland annat i sill, musslor, lamm, ägg, oxkött, vetegroddar, fullkornsprodukter, vetekli, nötter, ris, ärter, morötter, rödbetor, solros- och pumpafrön.

Omega 3 innehåller essentiella fettsyror som är viktiga för en hälsosam hud. Essentiella fettsyror behövs för att behålla huden återfuktad, smidig och mjuk. Lax, valnötter, linfrön, musselolja och hampaolja innehåller ordentligt med essentiella fettsyror.

Fibrer är nödvändiga för att tarmarna ska kunna jobba optimalt med näringsupptaget och för att göra sig av med restprodukter. Fullkorn och fibrer är således livsnödvändiga för en fin, mjuk hud utan orenheter och döda hudceller. Exempel på bra fiberrika livsmedel är bland annat kiwi, äpplen med skal, torkad frukt, surdegsbröd av råg med hela korn, fiberknäcke, bönor och linfrön.

Foto: Great Earth

Du hittar Great Earths produkter hos bl.a. MEDS, Lyko, Apohem och Apotek Hjärtat!

Beautiful skin - Great Earth KÖP

Beautiful skin - Great Earth

Bidrar till att förbättra hudens fasthet och lyster samt reducerar mörka ringar och rodnader. En perfekt balans av essentiella fettsyror (EFA). Innehåller SkinAx2 som är ett patenterat extrakt av champagnedruva och fransk melon, har bevisad effekt på att förbättra hudens lyster, reducera mörka ringar och rodnader och öka hudens elasticitet samt fasthet.

Pris: 398 kronor.

Finns även hos Apohem!

KÖP

Nästa bild
Beautiful Hair - Great Earth KÖP

Beautiful Hair - Great Earth

Ökar hårets lyster och boostar proteinet keratin. Tillskottet hjälper ditt hår att bli slitstarkt och att bibehålla en normal hårkvalitet.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
MSM 1000 mg + Vitamin C - Great Earth KÖP

MSM 1000 mg + Vitamin C - Great Earth

Stärker hår, hud och naglar. Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion och till kollagenbildning.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Biocell Collagen 500 mg - Great Earth KÖP

Biocell Collagen 500 mg - Great Earth

Innehåller kollagen typ II, kondroitin och hyaluronsyra, som är viktiga för huden, lederna och brosket.

Pris: 255 kronor.

KÖP

Nästa bild
Omega 3 Vegan - Great Earth KÖP

Omega 3 Vegan - Great Earth

Hjälper dig att behålla huden återfuktad, smidig och mjuk. Vår veganska omega 3 kommer från mikroalger som odlas i ren och kontrollerad miljö.

Pris: 229 kronor.

Finns även hos MEDS!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!