Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Den nya extensionsmetoden – som är skonsam för håret

Följ med när Metros skönhetsredaktör Caroline Sandström och Petra Tungården testar den nya extensionsmetoden som bland annat är skonsammare för ditt hår på salongen Corinne & Friends i Stockholm.
 
Vad: ”Hair Talk” Extension
Var: Hos Corinne and Friends i Stockholm
Tid: Cirka 1 timme
Pris: Beroende på hur mycket hår du sätter in och vilka längder du vill ha.
Håller: Beroenden på hur fort ditt hår växer men ungefär 4-6 veckor innan man måste sätta om hårtestarna igen.
 
Extensions betyder förlängning och är en behandlingsform som antingen hjälper dig att fylla i, få mer eller få längre hår. Metoden har varit populär under flera år men har förutom positiva egenskaper också flera negativa. Många tycker att det tar för lång tid att sätta in håret, att det kliar på grund av fästningsmetoden, att det är svårt att vårda det på rätt sätt och att det framförallt sliter för mycket på ens egna hår. ”Hairtalk” har funnits sedan 2005, finns i 40 länder och lanserades i februari i år i Sverige. De är ett medicinskt inriktat företag som först och främst vänder sig till kunder som lider av Alopecia (håravfall) eller som har haft cancer och som ligger mitt emellan peruk och sitt eget hår. De har även fått bevisat att deras metod förbättrar kundens egen hårkvalitet.
 
Vad är skillnaden på er och andra företag?
– Den absolut största skillnad är att vi använder oss av en egen framtagen patenttejp av vår grundare Günter Alex som är utvecklad för att fästa i hår och inte på hud, berättar Susanna Viljamaa, Sales och marketing ansvarig på Hairtalk.
 
– Vaxer och andra fästningsmaterial som till exempel peruktejper är inte
framtagna för att fästa på håret vilket gör att det inte blir 100 % skonsamt för det. Vi är även 100 % rena eftersom vi inte använder någon ytskiktsbehandling på håret vilket gör att det ter sig precis som ett vanligt hår. Vi färgar även in det med textilfärger som gör att färgerna håller bättre samt att processen blir mer skonsam.
 
Hur länge håller det?
– Om man vårdar sitt hår efter våra direktiv kan man använda det om och om igen där vår garanti är minst tre gånger. Men du kan ha det i i ungefär 4-6 veckor beroende på hur fort ditt hår växer.
 
Varför ska man välja Hair Talk?
– För att vår behandling går fort, för att vi jobbar med fairtrade, för att vi är ett skonsamt företag och för att vi vill fokusera på dig och dina behov. Våra extensions är även de mest osynliga på marknaden och passar för dig som vill få längre, tjockare eller mer hår.
 
 
Text. Caroline Sandström
 
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!