Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Den ultimata guiden till perfekta ögonbryn – 10 tips för dina bästa ögonbryn någonsin!

Alla vet vi vilken enorm skillnad ett par snyggt formade och sminkade ögonbryn kan göra. Här är vår ultimata guide till perfekta bryn, från hur du hittar dina bryns naturliga båge till hur du fyller i dem på rätt sätt.

Foto: Instagram @indybeautysweden/lookfantastic

Hur hittar man sina ögonbryns naturliga båge? Hur fyller man i brynen så att de ser naturliga ut? Och vilka produkter ska man egentligen använda för att få snyggast bryn? I den här guiden visar vi hur du uppnår de perfekta ögonbrynen med hjälp av tio enkla tips.

1. Plocka med måtta

Överplockade ögonbryn är en svår look att bära upp och det är inte säkert att dina ögonbryn någonsin återhämtar sig. Håll dig till brynets naturliga form och plocka hårstrån som tydligt befinner sig utanför denna form.

2. Välj rätt produkter

De produkter som du behöver till ögonbrynen beror helt på vad du vill uppnå. Behöver du fylla i ställen där håren växer glest? Prova ett ögonbrynspuder och en vinklad ögonbrynsborste. Behöver du bara forma brynen lite? Då räcker det kanske med en ögonbrynsgel.

3. Använd korta, lätta stråk vid applicering

Oavsett om du använder en vinklad ögonbrynsborste och puder eller en ögonbrynspenna så är det små, korta och lätta stråk som gäller för att få ett naturligt resultat. Långa, hårt målade linjer ger ett målat och onaturligt intryck.

4. Hitta den rätta punkten för ögonbrynets spets

Se upp med att göra den yttre delen av ögonbrynet – alltså delen som går ut mots tinningarna – för lång. Detta “drar” nämligen ner ansiktsdragen på ett osmickrande sätt. Var ska ögonbrynen då sluta? Ta en penna och placera den i en rak linje från under näsvingen till den yttre kanten av ditt öga. Där pennan möter ditt ögonbryn är en bra punkt för brynets spets.

5. Skapa en realistisk båge

En starkt uppåtgående båge kan se bra ut – eller i värsta fall skapa ett förvånat eller argt uttryck. Var ska den högsta punkten på ditt ögonbryndå vara? Ta en penna och placera den i en vinkel från näsvingen till ditt ögas centrala del. Pennan kommer nu peka på ditt ögonbryns naturliga, högsta punkt. Borsta ner ögonbrynets hår och måla med lätta, korta stråk en båge mot denna punkt – följ brynets naturliga form så nära du kan. Borsta upp dina bryn igen. Klart!

6. Överväg att prova trådning

Trådning är en uråldring hårborttagningsmetod som är bättre än vaxning av flera anledningar: trådning är bättre för små områden som ögonbryn, fungerar på korta hår som man inte kommer åt med vaxning, och kan till och med få upp hår som befinner sig precis under huden. Om du vill prova på trådning är det bäst att gå till ett proffs.

7. Mjuka upp linjerna med en brow spoolie

En så kallad eyebrow spoolie eller brow spoolie är en ögonbrynsborste som ser ut ungefär som en mascaraborste. Förutom att fylla i dina bryn med korta, lätta stråk (se punkt 4!) så kan du använda en brow spoolie för att ytterligare mjuka upp intrycket. Dina ögonbryn kommer se fantastiskt naturliga ut!

8. Fyll i glesa fläckar

De ställen där håren växer glest fyller du lättast i med med antingen ett ögonbrynspuder som appliceras med en vinklad borste eller en ögonbrynspenna. Avsluta med en gel som håller håren på plats.

9. Definiera och lyft med en concealer

Ett knep som använts för att definiera och lyfta ögonbrynen är att lägga en highlighter strax under bågen – men ett mer naturligt resultat får du med en concealer.

10. Börja måla från ögonbrynets högsta punkt

Ett tips för att få dina ögonbryn att se naturliga ut är att börja från mitten, alltså den högsta punkten på brynets båge, och jobba dig in mot näsroten. Om du använder ett ögonbrynspuder hamnar då den största delen av produkten på bågens högsta punkt, medan brynets innersta del blir snyggt subtilt ifylld. Avsluta med att fylla i brynets yttre del – ut mot tinningarna – med lätta stråk.

Nedan hittar du produkterna som skapar snyggaste brynen!

Källa: Cosmopolitan

Ögonbrynsborste och penna - Max Factor KÖP

Ögonbrynsborste och penna - Max Factor

Hjälper dig att skapa en trendig och definierad ögonbryns-look som ramar in ditt ansikte. Den tvåsidiga ögonbrynspennan har en indragbar penna med mjuk, byggbar formula som ger jämn färg. Den smala toppen på pennan underlättar precision för att forma brynen. Borsten hjälper dig sedan att forma och skapa en naturlig finish av brynen.

Pris: 109 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Highlighter - bareMinerals KÖP

Highlighter - bareMinerals

Mineralbaserad pressad highlighter som ger en naturlig daggfrisk lyster och blurrar synligheten av porer och ofullkomligheter.

Pris: 348 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Pincetter, 2-pack - Browgame Cosmetics KÖP

Pincetter, 2-pack - Browgame Cosmetics

Detta kit innehåller både en snedställd och spetsig pincett för att du ska få bästa möjliga förutsättningar att plocka dina bryn. Den snedställda pincetten är perfekt för att forma dina bryn, och den spetsiga pincetten fungerar utmärkt för att plocka även de minsta hårstråna. En perfekt kombo för att hålla dina bryn i topptrim!

Pris: 350 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ögonbrynspuder - Anastasia Beverly Hills KÖP

Ögonbrynspuder - Anastasia Beverly Hills

Bästsäljande Ögonbrynspuder!

Pris: 244 kronor.

(Rek pris: 295 kr)

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Cocopanda!

 

 

KÖP

Nästa bild
Ögonbrynsgel - INDY Beauty KÖP

Ögonbrynsgel - INDY Beauty

Lätt, transparent ögonbrynsgel som formar och definierar ögonbrynen. Den är lätt att applicera, torkar snabbt och håller brynen på plats hela dagen, utan att kännas stel eller kladda. Parfymfri.

Pris: 157 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Highlighter - Yves Saint Laurent KÖP

Highlighter - Yves Saint Laurent

En klassisk highlighter och concealer. Ett magiskt ljus. Ljusreflektion i världsklass. Ett måste i din makeupväska! Den här pennan är som ett litet magiskt svärd med en formula som direkt ljusar upp huden med en naturlig och strålande finish. Lyft fram dina bästa drag utan skimmer eller glitter. Använd den under ögonen, under ögonbrynen, på kindbenen, längs med läpparnas konturer, som ögonskuggsprimer och få den perfekta nyansen.

Pris: 395 kronor.

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Pomad och ögonbrynspuder - Laura Mercier KÖP

Pomad och ögonbrynspuder - Laura Mercier

Denna brynduo gör det enkelt att fullborda din makeup. Sketch & Intensify Pomade and Powder Brow Duo innehåller ett färgat vax och en brynskugga som fyller ut och definierar, för att skapa naturligt vackra bryn utan att tynga ner. Vaxet omsluter varje strå, gör att färgen fastnar bättre och skapar dessutom skarpare kanter. Kombinationen av vax och brynskugga skapar en fyllig, naturlig och hållbar look. Kommer i tre färgvarianter: Blonde, Ash och Brunette.

Pris: 310 kronor.

Finns även hos Skincity!

 

KÖP

Nästa bild
Ögonbrynspincett - Essence KÖP

Ögonbrynspincett - Essence

Inte ens de envisaste hårstråna kan stå emot den här ögonbrynspincetten!

Pris: 26 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ögonbrynsborste och penna - Lancôme KÖP

Ögonbrynsborste och penna - Lancôme

En ögonbrynspenna med borste som är idealisk för att definiera och forma dina ögonbryn med precision. Pennan är skruvbar, så den behöver inte vässas. Finns i fyra nyanser.

Pris: 260 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Ögonbrynsgel - Lumene KÖP

Ögonbrynsgel - Lumene

Ett transparent gel som definierar ögonbrynen för ett fylligare utseende och fixerar formen för dagen.

Pris: 139 kronor.

Finns även hos Apohem!

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!