Skönhet

Det enkla knepet som gör håret (betydligt) mindre fett

Har du också problem med att håret blir fett på nolltid? Du är inte ensam, det kan vi lova! Däremot finns det faktiskt ett enkelt knep som kan göra märkbar skillnad. Spana in knepet nedan!

Foto: Unsplash

Är du trött på att hela tiden behöva släpa runt på torrschampo eller tvätta håret jämt och ständigt för att det inte ska kännas som om du precis kammat in en matsked direkt från smörpaketet?

Hårbotten kompenserar med olja

Hårbotten fungerar så att den producerar sebum, en naturlig och vårdande olja som skyddar mot uttorkning. Har du dessutom torr hårbotten producerar den gärna lite extra för att kompensera. Tvättar man håret för ofta bidrar det dessutom till en ond cirkel som gör håret fetare ännu snabbare.

Använd endast vatten för att bryta mönstret

För att bryta mönstret kan du testa att endast blöta håret mellan tvättarna och massera hårbotten ordentligt (med endast vatten!) På så sätt kan du få bort smuts och fett utan att riskera att torka ur hårbotten. På så sätt tränar du din hårbotten att producera mindre olja. Den generella rekommendationen på hur ofta man bör tvätta håret grundligt brukar vara mellan 1-2 gånger per vecka.

Källa: Mindbodygreen

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!