Skönhet

Det här ska du dricka för att få ditt livs bästa hy

Visste du att genom att dricka rätt kan du få bättre hy? Många som lider av torr hy eller som lätt får finnar vet inte att det kan vara deras dryckesvanor som är boven i dramat. Därför listar vi nu vad du borde dricka under en dag för att hjälpa din hy på traven.

Foto: Pexels/Unsplash

Den amerikanske dermatologen Rachel Nazarian på Schweiger Dermatology Group, berättade för Marie Claire om vad du bör få i dig för typ av drycker under en hel dag för att få en märkbar skillnad på huden.

Här nedanför kan du se Dermatologens tips och under dryckesschemat finner du också varför det är bra att drick just dessa saker.

Under dagen - Drick 8 glas vatten

Under dagen - Drick 8 glas vatten

Vatten: Ingenting gör att huden ser mer återfuktad och fräsch än just vatten. Det hjälper huden att hålla sig återfuktad ända ifrån insidan, så alla hudlager får sitt. Det håller också huden och dess elasticiteten på optimala nivåer, vilket gör att du ser ung och frisk ut.

Foto: Pexels

Nästa bild
På morgonen - 1 kaffe med soyamjölk + 1 glas grön juice

På morgonen - 1 kaffe med soyamjölk + 1 glas grön juice

Grön juice (gärna med grönkål): Grönkål är en fantastisk multivitamin för huden, den innehåller rikligt av vitamin A, som ofta förekommer i antirynkkrämer som “retinol”. Vitamin A bidrar till att främja cellernas tillväxt och främjar också omsättning av cellerna, så att du snabbare blir av med gamla trista hudceller. Som en inbyggd peeling! Kålen innehåller också vitamin C, som är grunden för för att hålla huden stark och för att dess läkeprocesser ska sköta sig på ett effektivt sätt.

Soyamjölk: Välj soyamjölk i kaffet, det innehåller “isoflavoner” som skyddar kollagenet i huden. Studier har även visat att det kan hjälpa till att skydda huden mot bildandet av rynkor som orsakas av solljus, enligt Rachel Nazarian.

Foto: Pexels

Nästa bild
Eftermiddagen - 2 koppar grönt te

Eftermiddagen - 2 koppar grönt te

Grönt te: Grönt te är fyllt med antioxidanter som kallas katekiner och polyfenoler. Dessa ämnen hjälper till att skydda huden mot UV-strålning. De kan också, precis som andra antioxidanter, hjälpa till att minska rodnad och inflammation.

Foto: Pexels

Nästa bild
På kvällen - Drick 1 glas grantäpplejuie

På kvällen - Drick 1 glas grantäpplejuie

Granatäpplejuice: En riktig superjuice! Innehåller en stor mängd antioxidanter och polyfenoler, faktiskt mer än dubbelt så mycket som grönt te innehåller! Det är också fantastiskt för att vårda våra fibroblaster i huden, den typen av långlivade celler som faktiskt producerar kollagen. Densiteten av antioxidanter som finns i granatäpplejuice kan också förbättra hudtonen.

Foto: Unsplash

Nästa bild
Innan du somnar - Drick 1 glas gurkvatten

Innan du somnar - Drick 1 glas gurkvatten

Gurkvatten: Eftersom gurkor är vattenbaserade till 90 procent, så hjälper de till att återfukta huden. Gurkor är också fyllda med mineraler, så som magnesium och kalium, som hjälper huden att hålla sitt alkaliska pH-värdet i huden och minskar risken för inflammation.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!