Skönhet

Det här säger din läppstiftsfärg om din personlighet

Sminkmärket Covergirl har undersökt kvinnors läppstiftsvanor och livsstil. Undersökningen visade att ju oftare du använder läppstift desto mer självförtroende får du. Vilken nyans du väljer på läppstiftet säger också mycket om din personlighet.

Foto: Instagram @beautypami @caiacosmetics

Enligt studien har kvinnor som använder läppstift mer än fyra gånger i veckan inte bara bättre självförtroende utan har också högre positioner på jobbet än kvinnor som inte använder läppstift. Covergirl har också arbetat tillsammans med psykologer från Harvard för att se hur smink kan påverka hur man bedöms av andra. Utifrån detta och undersökningen har de kommit fram till att olika färger på läppstiftet säger olika saker om din personlighet. Se nedan vad respektive färg förmedlar.

Källa: shape.com

Rött läppstift

Rött läppstift

Personer med rött läppstift uppfattas som kreativa och modiga. Enligt undersökningen är de är också de som mest troligt är ute en lördagskväll samt tränar flera gånger i veckan.

Foto: Instagram @caiacosmetics

Nästa bild
Rosa läppstift

Rosa läppstift

Personer med rosa läppstift uppfattas som mest sociala och lättroade. Rosa är också maktens färg. Enligt undersökningen så är ofta de som bär rosa läppstift högt uppsatta personer.

Foto: Instagram @beautypami

Nästa bild
Lila läppstift

Lila läppstift

Personer med lila läppstift uppfattas som mer självständiga och självförsörjande. I undersökningen visade det sig att kvinnor med lila läppstift ofta stannade hemma på helgerna och postar inte många selfies.

Foto: Instagram @fentybeauty

Nästa bild
Neutralt läppstift

Neutralt läppstift

Personer med en neutral färg på läppstiftet ses ofta som mer varma och omtänksamma. Därför är en neutral nyans på läppstiftet perfekt för en första dejt, enligt studien.

Foto: Instagram @caiacosmetics

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!