Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Den franska kultparfymen som Kate Moss och Rosie Huntington-Whiteley älskar

Victoria Beckham, Kate Moss och Rosie Huntington-Whiteley är alla fans av franska Diptyque. Vi listar kändisarnas favoritdofter från det ikoniska parfymmärket!

Foto: Instagram @rosiehw

Chanel och Dior är visserligen utmärkta exempel på den höga status som franska dofter har i parfymvärlden, men de är långt ifrån de enda märkena som har blivit kända för att tillverka dofter av högsta klass.

Foto: Instagram @annaaborisovna

Ett av de märken som är väl värt att stifta närmare bekantskap med är Diptyque, ett företag som främst är känt för sina underbara doftljus. Detta innebär dock inte att Diptyques parfymer saknar namnkunniga fans: både Kate Moss och Rosie Huntington-Whiteley är nämligen förtjusta i dess dofter.

Foto: Instagram @rosiehw

För den som vill prova på Diptyques parfymer är bästsäljaren Philoskyos en bra utgångspunkt. Denna doft är inspirerad av Greklands soldränkta fikonträd – och som grädde på moset har Victoria Beckham berättat att hon älskar Diptyques fikondoftande produkter.

Ett annat hett tips är Eau Rose som tycks vara Rosie Huntington-Whiteleys föredragna doft, åtminstone av hennes Instagram att döma. Om du däremot vill dofta som Kate Moss rekommenderar vi varmt hennes favorit, Do Son.

Spana in Diptyques härliga dofter nedan!

Edp Philosykos - Diptyque KÖP

Edp Philosykos - Diptyque

Bästsäljare!
EdP Philosykos är en hyllning till hela fikonträdet: lövens gröna fräschör, fikonens mjölkiga smak och det vita träets täthet. En doft inspirerad av minnet av en grekisk sommar vid berget Pelion där det fanns en naturlig lund av vilda soldränkta fikonträd.

Pris: 1 760 kronor. (75 ml)

KÖP

Nästa bild
Edt eau rose - Diptyque KÖP

Edt eau rose - Diptyque

Rosie Huntington-Whiteleys favorit!
EdT som för tankarna till kronbladen på en ros, dess gröna blad, stjälk och dess knoppar. Sänk ned rosen i klart vatten och vänta på att dess känslighet, fruktiga accenter och syrade gröna toner ska spridas. Eau Rose är sammansatt som en infusion av de finaste damascena- och centifoliarosorna.

Pris: 1 080 kronor. (50 ml)

KÖP

Nästa bild
Edt do son - Diptyque KÖP

Edt do son - Diptyque

Kate Moss favorit!
EdT med inspiration av den lätta och förtjusande doften av en blomma, som havsbrisen för med sig. Do Son baseras på ett fint minne från en barndom i Sydostasien och den berusande och kryddiga doften av tuberoser, natthyacinter.

Pris: 1 080 kronor.

KÖP

Nästa bild
Edp eau capitale - Diptyque KÖP

Edp eau capitale - Diptyque

Denna EdP hyllar Paris, staden med tusen ansikten. En bukett rosor, färsk bergamott kryddad med rosa pepparkorn och fylld med patchouli för att representerar frihet.

Pris: 1 760 kronor. (75 ml)

KÖP

Nästa bild
Edt des sens - Diptyque KÖP

Edt des sens - Diptyque

En doft med unik kombination som smeker huden och väcker dina sinnen med sin friska karaktär. I Eau des Sens sammanförs alla dimensioner av ett apelsinträd; dess grenar, löv och frukt.

Pris: 1 080 kronor. (50 ml)

KÖP

Nästa bild
Tam dao edt - Diptyque KÖP

Tam dao edt - Diptyque

Bästsäljare!
EdT inspirerad av den sammetslena, mjölkiga doften av sandelträ. Yves Coueslant, en av Diptyques grundare, har aldrig glömt denna doft av sandelträ från sin barndom blandat av livfull cypress och myrten.

Pris: 1 520 kronor. (100 ml)

KÖP

Nästa bild
Edt eau Mohéli - Diptyque KÖP

Edt eau Mohéli - Diptyque

I EdT Eau Mohéli står ylang-ylang-blomman i centrum. Denna stjärnformade gula blomma blomstrar tillsammans med frodig vegetation, men har har aldrig upplevts så här; grön, kryddig och lätt träig i en perfekt balans.

Pris: 1 520 kronor. (100 ml)

KÖP

Nästa bild
Edt l'ombre dans l'eau - Diptyque KÖP

Edt l'ombre dans l'eau - Diptyque

En EdT där rosor och svarta vinbär samlas i ett: örtigheten hos svarta vinbärsblad, de syrade fruktiga accenterna av knoppar och rosens blommiga intensitet. En naturfylld stund att njuta av.

Pris: 1 080 kronor. (50 ml)

KÖP

Nästa bild
Edp fleur de peau - Diptyque KÖP

Edp fleur de peau - Diptyque

EdP Fleur de Peau är en hyllning till den mytiska kärleken mellan Psyche och Eros, som ledde till födelsen av deras dotter, Hedone. Det finns bara en doft som kan förmedla denna legend: mysk. I hjärtat av Fleur de Peau är myskdoften bomullsaktig, mjuk och fuktig, samtidigt som den framhävsmed iris och ambrettefrö. Vinnare av två utmärkelser från The Fragrance Foundation Awards London (FIFI Awards): Perfume Extraordinarie och Bästa Nya Dam doft.

Pris: 1 379 kronor.

KÖP

Nästa bild
Edp eau de minthe - Diptyque KÖP

Edp eau de minthe - Diptyque

EdP Eau de Minthé är inspirerad av grekisk mytologi och påminner om mynta. I hjärtat av kompositionen förstärker dess aromatiska friskhet de livliga blommiga tonerna av nävor medan patchouli ger ett djup till parfymen.

Pris: 1 760 kronor.

KÖP

Nästa bild
Eau papier edt - Diptyque KÖP

Eau papier edt - Diptyque

När bläcket tränger in i det vita pappret uppstår skuggor. Världar uppfinns. L’Eau Papier hyllar fantasins kraft – det ögonblick, som är uppsluppet i tiden, när bläck, papper och handen blir ett. Detta möte översatt till parfym tar oss in i hjärtat av mysk och dess många olika facetter. Musk utvecklas, förändras och uttrycker sig med tiden och från en hud till en annan, precis som bläck mättar papper och antar dess textur för att framkalla drömmar och bilder. I L’Eau Papier kompletteras vit mysk på ett fint sätt av ett ackord av risånga. Till detta läggs lysande noter av mimosa, med en bakgrund av blont trä som förankrar L’Eau Papier.
KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!