Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Därför ska du satsa på dubbelrengöring

Att noggrant rengöra ansiktet från smink, solskydd och andra orenheter på kvällen är nyckeln för en välmående och strålande hud. Genom att lägga till en dubbelrengöring i din rutin kan du vara säker på att du rengör huden på djupet. Nedan berättar vi mer om fördelarna och hur du går tillväga.

Foto: Pexels

Det finns många fördelar med dubbelrengöring, inte minst att den verkligen rengör huden på djupet och gör att du med säkerhet får bort alla sminkrester från dagen, oljor och andra orenheter. Genom att rengöra ansiktet i två steg får du en välmående hud full av lyster!

Vad är en dubbelrengöring?

En dubbelrengöring är vad det låter som – du rengör helt enkelt ansiktet två gånger på rad. Steg ett går ut på att med en oljebaserad rengöring lösa upp oljor och makeup. Steg två är det som rengör på djupet, nämligen en vattenbaserad rengöring. Fördelen med detta är att du får en djupare rengöring som kan leda till mer balanserad hud och färre pormaskar. Massera in oljerengöringen med cirkulerande rörelser och blanda med ljummet vatten. Skölj av ordentligt och avsluta med den vattenbaserade rengöringen på samma sätt, innan du återfuktar. Gör det till en del av din kvällsrutin, oavsett om du burit smink eller inte.

Vad är skillnaden på oljebaserad rengöring och vattenbaserad?

En oljebaserad rengöring löser upp just olja, och utöver att ta bort makeup och solskydd rengör den även andra överflödiga naturliga oljor som producerats och samlats under dagen. Den vattenbaserade rengöringen kommer istället åt att rengöra på djupet, och det faktum att du tvättar dubbelt kan minska risken för tilltäpptheter och inflammationer i huden.

Vilka produkter ska jag använda vid en dubbelrengöring?

Det är dock viktigt att anpassa rengöringen till din hudtyp. Bland annat kan du byta ut oljerengöringen mot ett micellärvatten om du upplever att oljan inte fungerar bra för din hud. Isåfall kan du använda micellärvattnet antingen före eller efter den vattenbaserade rengöringen. Det är en skonsam form av rengöring som inte heller kräver att du gnuggar eller sköljer av, stryk helt enkelt över ansiktet med en bomullsrondell. Ett annat alternativ är olika typer av cleansing balms, där det finns olika alternativ för olika hudtyper.

Källa: Lyko

Gentle Black Deep Cleansing Oil - Klairs KÖP

Gentle Black Deep Cleansing Oil - Klairs

Denna oljetvätt är mild men effektiv, perfekt för känslig hud. Den har en allergivänlig formulering med vegetabiliska oljor som på ett milt sätt rengör, återfuktar och skyddar.

Pris: 210 kronor.

(Rek pris: 349 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Sensibio H2O - Bioderma KÖP

Sensibio H2O - Bioderma

Lugnande micellärvatten för normal, känslig hud. Originalet som skonsamt rengör huden och effektivt tar bort smuts och makeup från ansikte och ögon samtidigt som den känsliga huden respekteras.

Pris: 179 kronor.

(Rek pris: 255 kr)

KÖP

Nästa bild
Oat Cleansing Balm  - The Inkey List KÖP

Oat Cleansing Balm - The Inkey List

Lämplig för alla hudtyper, även känslig hud, är vår virala Oat Cleansing Balm den perfekta återfuktande rengäringen med en mjuk och rik konsistens. Speciellt framtagen för att på djupet rengöra och lösa upp alla synliga spår av smink inklusive vattenfasta och long-lasting produkter. Resultatet blir en hud som omedelbart känns återfuktad, fylld med näring och lyster.​

Pris: 196 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
From Green Cleansing Oil - Purito KÖP

From Green Cleansing Oil - Purito

Skonsam rengöringsolja som tar bort alla spår av smink och solskydd utan irritation, stramhet eller klåda.

Pris: 261 kronor.

KÖP

Nästa bild
Radiance Cleansing Balm - Beauty of Joseon KÖP

Radiance Cleansing Balm - Beauty of Joseon

Pris: 231 kronor.

(Rek pris: 289 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Gentle Black Fresh Cleansing Oil - Klairs KÖP

Gentle Black Fresh Cleansing Oil - Klairs

Rengörings-olja för daglig användning med lätt konsistens. Smälter lätt bort smink, tar bort talg och lämnar huden fräsch med en återfuktad finish.

Pris: 223 kronor.

(Rek pris: 349 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
PreCleanse - Dermalogica KÖP

PreCleanse - Dermalogica

Uppnå en renare och sundare hud med denna förtvätt från Dermalogica. Rengöringsoljan Dermalogica PreCleanse, med extrakt från oliver och kukuinötter löser effektivt överflödigt fett, solskydd, vattenfast makeup och smuts som samlats på hudytan under dagen. För bästa resultat: följ upp med den rengöring som din hudterapeut rekommenderat för just ditt hudtillstånd. För alla hudtyper och hudtillstånd.

Pris: 469 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Pro-Balance Pure Deep Cleansing Oil - Dr. Ceuracle KÖP

Pro-Balance Pure Deep Cleansing Oil - Dr. Ceuracle

Pro Balance Pure Cleansing Oil är en mild oljerengöring som effektivt tar bort smink och överflödig olja från huden och lämnar den mjuk och återfuktad. Den är formulerad med naturliga vegetabiliska oljor från olika växter och tar försiktigt bort smink utan irritation och ger en fräsch finish. Den innehåller bland annat 44% solrosfröolja och även macadamianöt-olja vilka är fulla med antioxidanter som i sin tur ger anti-aging effekter såsom fastare och slätare hud. Den innehåller också ingredienser som lugnande olivolja och ängkrasseolja som tar bort döda hudceller och ger en klar hudton samt jojobaolja som lugnar irritationer i huden.

Pris: 263 kronor.

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Skin Ageing Lipid-Balance Cleansing Oil  - Medik8 KÖP

Skin Ageing Lipid-Balance Cleansing Oil - Medik8

Tar effektivt bort svåravlägsnad makeup (ej ögon) och solskyddsfiler. Djuprengörande och närande moringaolja avlägsnar smuts och orenheter. Linoleinsyra återbalanserar hudens åldrande och förhindrar blemmor. Rengöringsolja som blir till en mjölk.

Pris: 415 kronor.

(Rek pris: 435 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!