METRO MODE + Ila-spa

Ekologisk hudvård! Spa-produkter för både hud och hjärta

Hållbart, plantbaserat och harmoni med naturen är några viktiga grundpelare för Ila-spa. Vi pratade med Denise Leicester, grundare för det populära märket för SPA-produkter, för att få veta mer.

Foto: Denise Leicester, Ila-Spa

Ila-Spas grundare Denise Leicester har skapat en samling produkter helt fria från syntetiska kemikalier. De är ekologiska och handlar lika mycket om att ge tillbaka till jorden som att finna lugn och välbefinnande i sig själv. Vi pratade med Denise för att få veta mer om hur hela resan har sett ut, från första idé till att nu ha skapat det populära märket Ila-Spa.

Spana in alla Ila-Spas ekologiska produkter här!

Hur började hela resan med Ila-spa?

– Ila-Spa startade för många år sedan när jag arbetade som läkemedelsexpert i Mellanöstern. Jag började med att utforska de olika fördelarna med ingredienser inom hudvården. Jag visste att jag ville producera en modern produktlinje till marknaden som återspeglar den antika visdomen om renhet på jorden. Personligen var det också väldigt viktigt för mig att kunna hjälpa människor att ansluta sitt väsen i lugn, välbefinnande och glädje. Min avsikt med Ila-Spa var att skapa en samling produkter och behandlingar som inte bara verkade för huden utan också för hjärtat och själen.

Ni beskriver Ila-spa som ”bortom ekologiskt”, vad betyder det för er?

– Våra produkter är helt fria från syntetiska kemikalier, de innehåller en sällsynt nivå av ekologisk renhet. Vi uppnår detta genom att endast köpa råvaror direkt från hantverkare som odlar och skördar i fullständig harmoni med naturen. Vårt mål har varit att skapa produkter med högsta naturliga och etiska integriteter – produkter som verkligen kan göra skillnad för individen, till internationella samfund och till jorden. Vi går utöver det traditionella ekologiska konceptet till ett mer vidsträckt och allomfattande tillvägagångssätt. Att skydda jorden kunde inte vara viktigare just nu.

Att köpa in rena ingredienser och ha god kontakt med era producenter är centralt för ert varumärke, varför är det viktigt?

– Min strävan att hitta ingredienser i den renaste formen tog mig ut på en 12 månader lång resa till jordbrukare och odlare världen över. Deras samband med jorden inspirerade mig djupt, liksom deras förmåga att leva i fullständig harmoni med naturen. Min önskan att stödja dem ligger i Ila-Spas grund. På så sätt hjälper vi till att stödja balansen och hälsan på planeten.

Hur produceras era produkter?

– Miljön där vi skapar våra produkter är mycket viktig för att bevara renheten. Var och en av våra produkter är blandade för hand i små färska satser, med enkla tekniker baserade på ett intuitivt och hjärtligt tillvägagångssätt. De arbetar utan att prata, för att förnya den meditativa atmosfären. Genom att kombinera forntida traditioner, etiska processer och naturliga ingredienser, utnyttjar vi naturens renaste energi i varje produkt. Ila-Spas produkter inspireras av jordens äldsta resurser och traditioner och riktar sig mot den moderna världens behov – en naturlig livskraft.

Vilka produkter borde vi lägga till i vårt badrumsskåp inför sommaren?

Det är väldigt viktigt att ha en rengöringsrutin under sommaren. Med lager av solkräm under heta dagar är det lätt att porerna blir igentäppta.

– Våra rengöringsprodukter ”Cleansing Milk For Natural Beauty” och ”Hydrolat Toner for Hydrating the Skin”, jobbar mot tilltäppta porer och återfuktar huden på djupet. De levereras med en ekologisk muslinduk som fungerar för att ta bort smink och smuts – de kommer ge en strålande hud i sommar!

Ni har nyligen lanserat produkter för att hjälpa till med ”nutida” problem, kan du berätta om dem?

Ja, vi har nyligen lanserat vår “Big Sleep Collection”, som riktar sig till dem som behöver en djup vilsam sömn. Vi vet att det inte är så lätt koppla av. Detta kan bero på en oändlig “att-göra-lista”. Med detta i åtanke har vi utvecklat tre nya produkter; “The Big Sleep Mist”, “The Big Sleep Drops” och “The Big Sleep Magnesium Bath Salts”. Alla för att på egen väg sträva efter att lugna, bosätta sig och stimulera sömn så att du känner dig utvilad och redo för dagen framåt.

– Vi är också väldigt exalterade av ytterligare två samlingar som är i rörelse för detta år, vilka båda bygger på att hjälpa till att rikta sig till en annan form av “moderna” problem!

Är det någon särskild ingrediens ni använder för dess positiva effekt?

Det är svårt att välja eftersom naturen ger oss så många fantastiska ingredienser, men några av mina favoriter skulle vara arganolja, denna mystiska olja är djupt vårdande. Himalaya-saltkristaller som har hållit renhetsens kärna i över 250 miljoner år. Rosa damascene som är en av naturens mest terapeutiska nektar och de renaste livgivande extrakten från Amazonas hjärta. Var och en av våra ingredienser är noggrant erhållna för sina fysiska, känslomässiga och andliga fördelar.

Vegansk hudvård har blivit allt mer populärt, är det något ni kommer fortsätta att utveckla?

– Många av våra produkter är redan veganska och vi fortsätter att jobba med att utöka detta. Vi har nyligen ändrat tre av våra ljus så att de nu är veganska. Självklart testar vi aldrig våra produkter på djur eller tillåter en tredje part att testa några av våra produkter.

Ni har även ett utbud för hundar, hur kommer det sig att ni började med det?

– Det började med att min egen hund, Devi, fick utslag efter att han gick till en hundfrisör. Det hade att göra med de starka kemikalier som de använda. Nästa gång jag gick dit så frågade jag om de kunde använda ett shampo från från Ila-Spa som är väldigt milt och utan kemikalier. Det tog då inte lång tid förens eksemen försvann helt. Det var då jag såg att ekologiska produkter för hundar saknades på marknaden. Det är så roligt att vi har dem och Devi älskar dem också.

Ila-Spas ekologiska produkter hittar du här!

Cleansing Milk for Natural Beauty

Cleansing Milk for Natural Beauty

Pris: 599 kronor.

Köp här.

Nästa bild
Hydrolat Toner for Hydrating the Skin

Hydrolat Toner for Hydrating the Skin

Pris: 470 kronor.

Köp här. 

Nästa bild
The Big Sleep Drops

The Big Sleep Drops

Pris: 216 kronor.

Köp här.

Nästa bild
The Big Sleep Mist

The Big Sleep Mist

Pris: 280 kronor.

Köp här.

Nästa bild
The Big Sleep Bath Salts

The Big Sleep Bath Salts

Pris: 408 kronor.

Köp här.

Nästa bild
Shampoo and Paw Wash

Shampoo and Paw Wash

Pris: 255 kronor.

Köp här.

Nästa bild
Doggy Mist

Doggy Mist

Pris: 255 kronor.

Köp här.

Nästa bild
Peaceful Pooches

Peaceful Pooches

Pris: 191 kronor.

Köp här.

Nästa bild
Face Oil For Glowing Radiance

Face Oil For Glowing Radiance

Pris: 956 kronor.

Köp här.

Nästa bild
https://www.ila-spa.com/products/day-cream-glowing-radiance

https://www.ila-spa.com/products/day-cream-glowing-radiance

Pris: 840 kronor.

Köp här.

Nästa bild
Body Oil For Vital Energy

Body Oil For Vital Energy

Pris: 610 kronor.

Köp här.

Nästa bild
Vital Energy Body Cream

Vital Energy Body Cream

Pris: 800 kronor.

Köp här.

Nästa bild
Inner Peace Bath Salts

Inner Peace Bath Salts

Pris: 625 kronor.

Köp här.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!