Skönhet

Elin Johansson tipsar om 3 frisyrer som gör att ditt ansikte ser smalare ut

Klippning och frisyrval kan snabbt få ett runt ansikte att se smalare ut. Vi har bett hårexperten Elin Johansson om de bästa tipsen!

frisyrer_2016Foto: REX

Här är tre frisyrer som ramar in ansiktet och ger ett längre och smalare intryck.

1. Lob

En längre bob, det vill säga en lob, är den frisyr som allra flest människor passar i, enligt experter. Det är ett snyggt sätt att rama in ansiktet och den bör vara kortare baktill och lite längre framtill, säger Metro Modes tidigare hårbloggare Elin Johansson.
– För att få ett smalare intryck gäller det att längden framtill går ner precis under nyckelbenet. Längderna ska gärna vara lika långa, med en lätt uppklippning.
Investera i en oval/kon-formad locktång, ett torrschampo med stadga och färga håret i en hållbar färg. Styla frisyren i en mittbena och se till att topparna är lite ut-tunnade så att det inte blir ett för hårt avslut.

lob_980Olivia Culpo & Cara Delevingne

2. Långa längder

Långt hår som klipps upp i ostyriga längder ger ett mjukt intryck som hjälper till att förlänga ansiktet. När det gäller stylingen ska du även här satsa på en oval/konformad locktång.
– Locka igenom håret, stora delar som små och lämna 3-5 centimeter av toppen utanför locktången för att ”förlänga” känslan. Syftet med stylingen är inte att håret ska bli lockigt utan att det få en snygg textur.
Tänk också på att inte ha för mycket volym på sidorna, då det gärna förstärker intrycket av ett runt ansikte.

langalangder_980Shay Mitchell & Khloé Kardashian

3. Snedlugg

Att klippa snedlugg (till en längre frisyr eller en lob) är tredje sätt att ge illusionen av ett smalare ansikte.
– Luggen ska gärna vara hälften så lång som hela håret. Oftast brukar man klippa frampartiet som en ”parted bangs” (delad lugg, reds. anm.) och styla håret i mittbena. Sedan när stylingen är klar så drar man handen igenom håret och lägger luggen på sidan, säger Elin.
Ytterligare ett tips är att dra ena sidan bakom örat och låta snedluggen hänga fritt. Då syns dina käk- och kindben och halsen förlängs.

snedlugg_980Alexa Chung & Rosie Huntington Whiteley

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!