Skönhet

Elin Johansson tipsar om våren 2017 trendigaste hårfärger

Nytt år – nytt hår, vi kollar framåt mot vårens hårfärgstrender tillsammans med Metro Modes hårbloggare Elin Johansson. I år lämnar vi de kalla och gråa nyanserna bakom oss och satsar på varma och guldiga nyanser. 

naturligt-guld

Vilka är de trendigaste hårfärgerna för våren?

– Det naturliga fortsätter att dominera 2017. Oavsett om du är blond eller mörkhårig ska håret färgas med jordnära, mjuka nyanser som passar dina egna färger. Våren kommer präglas av guld och brons, det är nyanser som passar alla. Den djupa svarta hårfärgen byts ut till mörk choklad och det ljusaste blonda byts ut till gyllene lockar.

 

koppar-

Vilken färgtrend ser du mest fram emot?

– Jag ser mest fram emot den kopparfärgade ombren med ljusa guldiga längder. Jag tror det kommer bli sommarens hetaste look på semestern. För de mörkhåriga röstar jag för en intensiv, mörk chokladbrun look.

 

Vilken färg ska man undvika i vår?

– Alla skarpa hårfärger som grått, platinablont eller kallt svart. Vill man vara på den säkra sidan ska man tänka ”light” version av varje hårfärg.

tiger-eye-harfarg-harfarger-2017

Om man vill testa någonting annorlunda vad ska man satsa på då?

– En trend som växte fram i höstas och som kommer fortsätta växa i år är ”Tiger eye”. Det är en hårfärg med mycket power och med dominerande nyanser så som brons, guld och djup brun. Kändisarnas favorithårfärg och jag hoppas vi får se mycket av den här nyansen under 2017.

 

ombre-

Och någonting som alltid känns rätt?

– En soft ombre med ljusare längder. Den looken passar alla och det går att skräddasy hårfärgen så den känns helt rätt för dig – ljus som mörkhårig. En hårfärg som håller sig snygg i flera månader och eftersom den färgas helt utifrån dig så är ombren alltid rätt.

 

Foto: Pinterest

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!