Skönhet

Elin Johansson tipsar som de trendigaste hårfärgerna hösten 2016

Hösten är här med allt vad det innebär. Är du en hårälskare betyder det också att det är dags att bestämma dig för vilken hårfärg du vill möta hösten i. Vi frågade Metro Modes hårbloggare Elin Johansson om vilka hårfärger som vi ska satsa på i höst.
 
honey-guld-gold-caramell-harfarger-2016I höst vill vi att håret går i varma toner.

Hur vill vi ha vårt hår i höst?
I höst vill vi ha pigmenterade hår. De solblekta håren byts ut mot lyxigt guld och signaturfrisyren är mycket textur och lockar. Knutar av alla dess slag är ett måste i höst. Vi ser mycket höga polokragar och halssmycken på modefronten och då ska gärna håret sättas upp i en knut. 
 
face-framing-highlights-Face-framing highlights är skräddarsydda så de passar dig perfekt.

Har du sett några trender inom hårfärger till hösten? 
Höstens måste är ”Face-Framing Highlights”. Då skräddarsyr man slingorna så hårfärgen ska passa perfekt till varje enskild person. Personligt är ledordet i höst. Ombrén är en klassiker och den blir riktigt populär under vinterhalvåret då vi vill vara ljus och mörk på samma gång. 
 
koppar-harfarger-2016Koppartoner är rätt i höst.

Vilken är höstens hetaste hårfärg? 
En glödhet trend som kommer vara på allas läppar i höst är koppar/guldiga toner. Det jag älskar med just den hårfärgen är att det går att göra på både brunetter och blondiner. Rose-håret är tillbaka och är populärare än någonsin. Det är en blondin som fått en liten dust av kopppar/guldiga pigment på sig, lyxigt och personligt.
 
ombre-harfarger-2016 En snygg ombré är aldrig fel.

Många väljer att färga håret mörkt till hösten, är det en trend som fortfarande håller i sig?
Oftast vill vi göra enorma förändringar till som till exempel att färga håret i motsatt färg från det man redan har. Vi är uppväxta med det tänket och självklart håller det i sig. Jag tycker att det är de små förändringarna som gör störst skillnad. Att vända ett torrt, solblekt hår till en lyxig ombré med beige längder kan vara det snyggaste som finns. Addera lite koppartoner i håret med hjälp av en färginpackning hemma i badrummet gör dig till den trendigaste tjejen i stan. 
 
Roseguld-har-rose-guld-rosehar-harfarg-nyans-PUFFHur fint är inte rosefärgat hår?

Om vi vill sticka ut i höst vilken färg ska vi satsa på?
Beror helt på vilken personlighet du har. Vill du sticka ut helt så ska man välja den nya hårfärgen ”Dusty Rose”. Inom makeup så ser vi väldigt mycket metallic-färger och det har även smittat av sig på hårtrenderna. Antingen satsar man på en grå-metallic hårfärg eller en rosa-metallic variant.
 
Vilken färg har vi tröttnat på i höst? 
Gråhårstrenden ”Granny” kan vi helt lägga på hyllan. 
 
Finns det något säkert kort som alltid är snyggt? 
Det säkraste kortet är att ha ett välvårdat hår. Att gå och klippa sig regelbundet och använda bra hårvård kan man inte misslyckas. Jag tycker det inte spelar någon roll vilken hårfärg man har. Med ett välvårdat hår är man alltid snygg. Har man svårt att välja så är en ombré alltid ett säkert kort. 

Bildkälla: Pinterest

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!