Skönhet

Evelina Andersson om höstens skönhetstrender: “Lämna den översminkade looken bakom dig”

När Evelina Andersson, “MakeupEvelina”, inte bloggar på Metro Mode har hon ett späckat schema och som frilansande makeupartist och hårstylist gör hon spännande jobb världen över. Så om det är någon som har stenkoll på skönhetsbranschen så är det just hon. Redan nu kan du tjuvkika på höstens sminktrender och ta del av vilka du bör satsa på – och vilka du bör lämna bakom dig!

evelina-anderssonFoto: Evelina Andersson

Fantastiska Evelina Andersson är grym på skönhet och vi tar tacksamt emot alla sminktips vi kan få. Nedan kan du spana in höstens skönhetstrender och även få reda på vilken Evelina kommer att haka på och vilken hon tycker det är dags att vi lägger bakom oss. Hon tipsar också om vad du behöver tänka på i höst när det blir kyligare igen och hur viktigt det är med en hudvårdsrutin. Läs intervjun med makeup-proffset nedan!

Vilka sminktrender tror du vi kommer att få se i höst?

– Det här med makeup-trender är en liten djungel att grotta ner sig i. Det finns alltid så många olika looks som man kan bli inspirerad av. Allt från det naturliga till det mest futuristiska och konstiga du kan hitta. Här nedan spaltar jag ner några looks som jag tror att vi kommer få se mycket utav i höst.

Den naturligt glow:iga looken, där man framhäver hälsosam hud och bryn i dess naturliga form. Men jag tror även på en upphottad variant där man behåller den vackra naturliga huden med all lyster och att man exempelvis lägger fokus på ögon eller läppar.

Den svarta eyelinern är alltid en hit i alla dess former. Allt ifrån en subtil liner till en mer vågad. Jag hoppas även att eyeliner och ögonskuggor i färgstarka toner får stanna kvar även i höst.

Sotade ögon kommer det också att vara fokus på i höst. Men inte en perfekt sotad makeup, utan snarare en sotad look gjord med en krämprodukt eller mörk kajalpenna. Det får mer än gärna vara en fuktigare känsla på looken, där produkten med fördel får lägga sig i veck på locket. Så med andra ord – ingen pudrig och ”perfekt” känsla!

Glitter och strass i alla dess former är också något som kommer fortsätta att vara populärt i höst. Och jag får en känsla av att guld kommer vara i fokus. Hur snyggt är det till exempel inte att applicera guld flakes eller glitter på övre ögonlocket?

• Jag tror även att rött och andra mörkare toner kommer att pryda läpparna och istället för matt, kommer det att vara fokus på high shine!

Vilka av dessa kommer du personligen att haka på?

– Jag älskar eyeliner så varför inte våga testa en färgstark lila? Det kommer jag att våga mig på inför hösten! För vad gör en inte lyckligare än en stark poppande färg när allt är dyster och grått ute?

Finns det någon makeup-trend du tröttnat på?

– Jajamän! Låt mig presentera ”den perfekta, översminkade looken” som man tyvärr ser allt för ofta där ute i sociala medier. Enligt mig är det alldeles för mycket smink, som endast bidrar till att looken känns pudrig och opersonlig. Brynen ska vi inte tala om –fel, fel, fel! Ibland känns det som att alla bryn är skapta i en och samma mall där fokus ligger på att använda alldeles för mycket produkt.

När det blir kyligare i höst och vinter – vad behöver man då tänka på?

– Huden är som en blomma. När det blir höst och vinter kommer den behöva mer kärlek och näring för att klara sig och inte vissna. Detsamma med din hud. Ju kallare det blir ute, desto torrare blir vår hud. Är det riktigt kallt ute, vi snackar minusgrader, rekommenderar jag att undvika krämer baserade på mycket vatten. De kan faktiskt i värsta fall ge frysskador på huden. När det gäller sminket tycker jag att man kan tänka som vanligt. Vår hud blir i regel torrare under hösten och vintern, så man kanske kan skippa det där mattifierande pudret ett tag? För det kommer tillslut bara att krackelera.

Hur viktigt är det med hudvård?

– Jätteviktigt! Det är balansen i din hud som faktiskt ger resultatet till din makeup. Jag tror på att helheten är viktig – en balans mellan kost, hudvård och ditt inre lugn. För huden påverkas otroligt mycket av vad vi äter och hur vi mår.

Vilken produkt tycker du är överskattad (och lämnar bakom dig)?

– De där ”baking powders” som vissa hajpar upp! Jag fattar inte varför man ska sätta sin bas med såååå mycket puder. Och framförallt inte under ögonen! Det är för pudrat för min del.

Hur förvandlar man en vardaglig look till en festlook i höst med enkla knep?

– Om du bär en naturlig vardagssminkning så tycker jag att ett par röda eller mörka läppar trollar fram festlooken på en minut! Det är faktiskt något jag själv brukar köra på ifall jag snabbt måste iväg på något festligt, haha!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!