Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Expertens 6 bästa tips – så vårdar du håret under (och efter) semestern

Om du är lyckligt lottad att få ta del av sol och bad i sommar så kommer det att sätta sitt avtryck på både hår och hud. Men det finns några knep att ta till för att hålla din frisyr lika fräsch som innan – här är frisörens sex bästa tips!

Foto: Instagram @mirathilda

Börjar din semester att lida mot sitt slut, eller tillbringar du fortfarande dagarna på stranden och ute i solen? Nu under sommaren vet vi att det är bra att skydda håret (och huden) mot den starkaste solen, att inte borsta håret eller sätta upp det i tofs när det är blött för ofta och att doppa huvudet mer sällan om du vill få din hårfärg att hålla längre. Men det finns några trick att ta till även när du kommer hem från stranden, eller är tillbaka i vardagen igen. Valeria Egusquiza är frisör hos Björn Axén och här nedanför delar hon med sig av några av sina bästa tips för att få sommafräscht hår.

1. Tvätta inte håret varje dag

Många längtar efter att få tvätta håret efter en dag på stranden men jag tycker du ska undvika att schamponera varje dag. Skölj igenom det med vatten och använd sedan balsam eller inpackning. Själv byter jag ut balsam mot inpackningen i Repair-serien på sommaren för att massor av fukt, vård och skydd. Det behövs nu.

2. Tvätta alltid håret två gånger

När du väl schamponerar, tvätta två gånger. Första gången tar det bort smuts på ytan, andra gången gör det rent på djupet och ser till att det blir fräscht i hårbotten.

3. Behandla ditt hår om du är blond

Blonda hår bleks lätt. Behåll en kall ton med en inpackning som neutraliserar gula toner. Handdukstorka håret ordentligt innan du applicerar inpackningarna, annars glider de mest utanpå stråna.

4. Tillför extra glans till håret

Använd leave-in produkter för att smörja håret och göra det naturligt fint och glansigt efter duschen – gärna en produkt som också innehåller värmeskydd.

5. Använd värmeskydd

Ska du ut på kvällen och vill föna eller forma håret med annat värmeverktyg? Nu är det extra viktigt att vara noga med värmeskydd. Spraya i det innan andra stylingprodukter och se till att det verkligen hamnar i hela håret.

6. Torka alltid håret torrt

Har du väldigt mycket hår? Då kan man lätt få kli i hårbotten på sommaren. Det beror ofta på att det aldrig blir helt torrt. Tvätta ordentligt och föntorka sedan även om det är jobbigt. Det kommer ge ett bättre resultat.

Silverschampo - Ida Warg KÖP

Silverschampo - Ida Warg

Ett milt shampoo med violetta pigment som neutraliserar gula och varma toner i blont hår. Innehåller veteproteiner som hjälper till att återfukta, stärka och bygga upp skadat och slitet hår.
Doftar fruktigt av somrig vattenmelon.

Pris: 159 kronor.

Finns även att köpa hos Nelly – Pris: 159 kronor.

KÖP

Nästa bild
Silverbalsam - Ida Warg KÖP

Silverbalsam - Ida Warg

Ett milt och vårdande balsam med violetta pigment som neutraliserar gula och varma toner i blont hår. Innehåller veteproteiner som hjälper till att återfukta, stärka och bygga upp skadat och slitet hår.
Doftar fruktigt av somrig vattenmelon.

Pris: 159 kronor.

Finns även att köpa hos Nelly – Pris: 159 kronor.

KÖP

Nästa bild
Color Refresh Treatment - Björn Axén KÖP

Color Refresh Treatment - Björn Axén

Cool Silver Blonde bevarar kalla toner i blont hår.

Pris: 180 kronor.

KÖP

Nästa bild
Color Refresh Treatment - Björn Axén KÖP

Color Refresh Treatment - Björn Axén

Glossy Blonde Beige passar dig som har en krämigare blond ton.

Pris: 180 kronor.

KÖP

Nästa bild
Glansgivande serum - Davines KÖP

Glansgivande serum - Davines

En skyddande och vårdande leave-in produkt för torrt och skadat hår.

Pris: 279 kronor.

KÖP

Nästa bild
Argan Oil Smooth Milk - Björn Axén KÖP

Argan Oil Smooth Milk - Björn Axén

Innehåller både arganolja och värmeskydd och passar dig med finare strån.

Pris: 180 kronor.

KÖP

Nästa bild
Argan Oil Smooth Cream - Björn Axén KÖP

Argan Oil Smooth Cream - Björn Axén

Innehåller både arganolja och värmeskydd och passar dig med  grövre hår.

Pris: 180 kronor.

KÖP

Nästa bild
Glansgivande värmeskydd - Sashajuan KÖP

Glansgivande värmeskydd - Sashajuan

Torr anti-frizz och heat protection-spray med värmeskydd upp till 230 C. Sprayen skapar en hinna runt hårstråna som skyddar mot värmen. Mjukgör, återfuktar och ger en otrolig glans. Minskar blekning av färgat hår.

Pris: 200 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!