Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så håller du hyn fräsch hela vintern – 3 bästa tipsen

Torr luft och ännu torrare hy – känner du igen dig? Under vinterhalvåret utsätts vår hud för en rad tuffa utmaningar, därför har vi listat de bästa knepen för en fräsch och välmående hy hela vintern.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

1. Rengöring och skrubb

Det är som alla vet väldigt kallt och torrt klimat på vintern vilket gör att förutsättningarna förändras. Ett hett tips är att se till att du inte har en för stark rengöring – det kan till och med vara en idé att till exempel byta ut sin rengöringsgel till en lättare mjölk så att man inte torkar ut hyn när man tvättar den. Det är också bra att göra en peeling 1-2 gånger i veckan som förnyar och tar bort gamla hudlager och sminkrester.

2. Återfuktande ansiktsolja

När du har tvättat ansiktet är det jätteviktigt att återfukta huden och just på vintern så är ansiktsolja en riktig superprodukt. Den innehåller inget vatten vilket gör att du kan använda den när det är riktigt kallt ute eller när du åker skidor eftersom det aldrig är risk att den fryser. Ett tips är också att blanda ut den med din vanliga kräm så att den anpassar sig efter behov!

3. Mixa och blanda

Ansiktsoljan är också en toppenprodukt att blanda ut med din foundation. Det är lätt att foundationen fryser eller torkar i ansiktet när det är kallt, så genom att blanda dessa två produkter undviker du en kakig eller flagig foundation vilket i sin tur skapar en jämnare look och ett fräschare ansikte med mer lyster i.

5% AHA Dual Peel - Beauty Act KÖP

5% AHA Dual Peel - Beauty Act

Ansiktspeeling med 5% AHA och nedbrytbara skrubbkorn som effektivt avlägsnar orenheter och döda hudceller, för en omedelbar känsla av förfinad hy och förbättrad hudstruktur. Kombinationen av kemisk och mekanisk peeling polerar och rengör hudens yta samtidigt som hudens djupare lager aktiveras.

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Pumpkin Enzyme Mask - Peter Thomas Roth KÖP

Pumpkin Enzyme Mask - Peter Thomas Roth

Pumpkin Enzyme Mask är en trippelverkande, exfolierande enzymmask som eliminerar aktivt döda hudceller och ger omedelbart en jämnare hudton med en strålande lyster. Exfolierar huden på tre nivåer med hjälp av AHA-syra, pumpaenzymer och fina kristaller av aluminiumoxid. Jämnar ut hudens textur, främjar cellförnyelsen samt slätar ut fina linjer och rynkor. Berikad med vitamin C som ger huden en extra lysterboost och lämnar huden med en klar och fräsch finish. Passar alla hudtyper.

Pris: 553 kronor.

Finns även hos Eleven!

KÖP

Nästa bild
BioCleanse Silky Soft Cleansing Milk - Estelle & Thild KÖP

BioCleanse Silky Soft Cleansing Milk - Estelle & Thild

Behandla huden med en silkeslen formula och närande mjölkproteiner. Den här mjukgörande rengöringsmjölken är utvecklad för torr hud för att avlägsna smink och orenheter. Rengöringen innehåller antiinflammatoriska ingredienser som Svart Fläderblomsextrakt och Aloe Vera. Den milda rengöringsmjölken balanserar huden samtidigt som du får en mjuk, smidig och återfuktad hud.

Pris: 199 kronor.

Finns även hos Meds!

KÖP

Nästa bild
Skin Ageing Lipid-Balance Cleansing Oil  - Medik8 KÖP

Skin Ageing Lipid-Balance Cleansing Oil - Medik8

Tar effektivt bort svåravlägsnad makeup (ej ögon) och solskyddsfilter. Djuprengörande och närande moringaolja avlägsnar smuts och orenheter linoleinsyra återbalanserar hudens åldrande och förhindrar blemmor. Rengöringsolja som blir till en mjölk.

Pris: 308 kronor.

(Rek pris: 415 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Conditioning Cleansing Oil - Laura Mercier KÖP

Conditioning Cleansing Oil - Laura Mercier

Berikad med en blandning av sju naturliga oljor tar Conditioning Cleansing Oil effektivt bort föroreningar från hudytan och all makeup, inklusive vattenfast, utan att störa hudens naturliga balans. Huden blir perfekt ren och slät, mjuk och återfuktad.

Pris: 430 kronor.

KÖP

Nästa bild
Santal Treatment Oil - Clarins KÖP

Santal Treatment Oil - Clarins

Ansiktsolja med 100% växtextrakt. En balanserande, närande och stärkande behandlig för den torra, känsliga eller näringsfattiga huden. Lugnar och stärker rödflammig och kärlrik hud samtidigt som den återfuktar. Absorberas direkt av huden tack vare den höga penetrationskraften som de essentiella oljorna har. Innehåller bl a essentiella oljor av sandelträ, kardemumma, lavendel och hasselnötsolja.

Pris: 384 kronor.

(Rek pris: 470 kr)

KÖP

Nästa bild
Royal Facial Oil GLA - Maria Åkerberg KÖP

Royal Facial Oil GLA - Maria Åkerberg

Utslätande ansiktsolja som består av Gurkörtsolja, Jojobaolja och Nyponfröolja, vilka ökar elasticiteten och fukthalten i huden. Detta ger en utslätande effekt, som är mest märkbar på en äldre eller torr hud men passar alla.

Pris: 177 kronor.

(Rek pris: 199 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate - Kiehl's KÖP

Cannabis Sativa Seed Oil Herbal Concentrate - Kiehl's

Hjälper till att minska synlig rodnad och lugna känslor av obehag från problem hud. Samtidigt förbättrar det hudfuktigheten och stärker hudbarriären.

Pris: 509 kronor.

Finns även hos Åhléns!

Finns även hos Lyko!

Finns även hos Kicks!

KÖP

Nästa bild
LPhyto Replenish Oil - Dermalogica KÖP

LPhyto Replenish Oil - Dermalogica

En fjäderlätt ansiktsolja om stärker, återfuktar och ger huden daggfräsch lyster.

Pris: 875 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!