Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

4 tips som får mascaran att hålla längre

Aldrig mer missklädsamma mascarafläckar under ögonen! Här ger vi fyra tips som gör att mascaran sitter som berget hela dagen.

Foto: Instagram @sofiaboman/Pexels

Lämnar din mascara alltid mörka fläckar under ögonen? Det finns flera möjliga lösningar på detta alltför vanliga problem. Så här får du mascaran att hålla längre.

1. Se över din hudvårdsrutin

Svaret på varför din mascara kladdar av sig kan ligga i din hudvårdsrutin, enligt Byrdie. Se till exempel alltid till att ögonkräm och andra produkter torkar ordentligt innan sminkningen – låt gärna huden absorbera produkterna i en halvtimme innan du applicerar makeup.

Under dagens gång kan du även använda så kallat “blotting paper” för att avlägsna överflödiga oljor från huden.

2. Rengör fransarna

Det är även viktigt att applicera mascara på rena ögonfransar. Femina tipsar om att rengöra fransarna med micellärvatten på en bomullspad. Välj gärna en parfymfri rengöring.

3. Prova en eye primer

En eye primer håller inte endast ögonskugga på plats utan även mascara:

“Primer på ögonen och ögonlocken är jätteviktigt”, säger Miley Cyrus makeup-artist Janice Daoud till Marie Claire. “Använd inte concealer eller foundation – använd en primer för ögonskugga eftersom det ger den perfekta basen och, ännu viktigare, håller din ögonmakeup på plats.”

4. Applicera mascara på rätt sätt

När det kommer till att applicera mascara så finns det några saker du kan göra för att minska risken att produkten fläckar av sig på omkringliggande hud under dagen:

  • Locka fransarna med en ögonfransböjare innan du applicerar mascara. Detta minskar kontakten mellan fransarna och huden under ögonen, vilket gör att mindre produkt hamnar där.
  • Prova att låta bli att applicera mascara på de undre fransarna och se om det gör någon skillnad.
  • Applicera endast ett lager mascara i fransarnas hela längd – om du vill ha mer produkt, applicera detta endast i topparna.

Här nedan hittar du produkterna som gör att din mascara inte kladdar – och mascarorna som säkerställer en makeup som håller hela dagen.

Sensibio H2O - Bioderma KÖP

Sensibio H2O - Bioderma

Micellar-rengöring som rengör milt och effektivt, tar bort makeup, samtidigt som hudens balans bevaras. Lugnande.

Pris: 199 kronor.

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Clean & Calm Micellar Water - Löwengrip KÖP

Clean & Calm Micellar Water - Löwengrip

Micellar Water är ett återfuktande och lugnande micellärvatten som skonsamt men effektivt avlägsnar orenheter och smink, även ögonmakeup. För en ren, fräsch och balanserad hud med synbart minimerade porer.

Pris: 123 kronor.

(Rek pris: 169 kr)

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Micellar Water - Verso Skincare KÖP

Micellar Water - Verso Skincare

Verso Micellar Water ä ren effektiv och lugnande ansiktsrengöring som på ett ögonblick tar bort orenheter och lätt makeup samtidigt som hudens fuktbalans bevaras. Den klara formulan består av små sfäriska molekyler som kallas micellärer.

Pris: 339 kronor.

(Rek pris: 400 kr)

Finns även hos Lyko!

KÖP

Nästa bild
Blotting Paper Matte - NYX KÖP

Blotting Paper Matte - NYX

Bekämpa glansig hud med Nyx Professional Makeup Blotting Papers – Matte! Varje paket Blotting Paper innehåller ark av 100 % pappersmassa för att absorbera överflödigt sebum och se till att ditt ansikte inte är glansigt.
Matte

Pris: 59 kronor.

Finns även i Lyko!

 

KÖP

Nästa bild
Eye Base Primer Clear - Make Up Store KÖP

Eye Base Primer Clear - Make Up Store

En krämig ögonprimer som ger intensitet till din ögonskugga för intensiva. Ger en perfekt jämn bas och håller ögonskuggan på plats hela dagen.

Pris: 185 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Mascara 38 C - Sensai KÖP

Mascara 38 C - Sensai

Ger omedelbart ögonfransar med längd och volym. Förutom dess kladdfria och vårdande egenskaper, har denna mascara en snabbtorkande ingrediens, Rich Film Volumiser, som omedelbart gör individuella ögonfransar tjockare för flera lager utan klumpar. Den har även en originell dubbelsidig borste för mer volym och styling.

Pris: 319 kronor.

(Rek pris: 325 kr)

Finns även hos Skincity!

 

KÖP

Nästa bild
Lash Power Mascara - Clinique KÖP

Lash Power Mascara - Clinique

En förlängande mascara som håller i 24 timmar utan att flaga eller smula sig. Vad gör den? Den håller i regn, för svett, fuktighet och tårar. Samtidigt tar du lätt bort mascaran med varmt vatten. Unik borste som når minsta lilla frans och lyfter den till oanade höjder.

Pris: 260 kronor.

 

KÖP

Nästa bild
Flashing Volume Mascara - IsaDora KÖP

Flashing Volume Mascara - IsaDora

Liten magisk borste, fantastiska fransar! Den unika miniborsten är ihålig, vilket ger dubbelt så mycket mascara på fransarna. Dessutom ger miniborsten en exakt och enkel applikation, speciellt i ögonvrån. Definition och separation av varje frans. Oparfymerad

Pris: 149 kronor.

Finns även hos Lyko!

 

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!