Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Få tillbaka lystern i hyn – tipsen som hjälper dig att gå från glåmig och livlös till massor av glow

Nu  hjälper vi dig att trolla fram strålande lyster ur den vintertrötta hyn. Här är tipsen som hjälper dig att gå från glåmig och livlös hy till massor av glow!

Foto: REX

Gör rätt grundarbete!
Exfoliera
Huden får naturligt mer lyster när den är slät nog att reflektera ljuset. Vid stigande ålder saktar cellförnyelsen ner, och döda hudceller tenderar att lägga sig som en hinna över huden och göra den livlös. Exfoliera huden på kvällen innan du går och lägger dig så blir du av med de utarbetade cellerna och gör det lättare för nattkrämen att göra sitt jobb.


Återfukta och vårda

Hört den förut? Självklart, eftersom rätt vård är det mest grundläggande för att få en hy som strålar. Utöver den vanliga återfuktaren ger serum den där extra boosten som kan behövas så här års. Titta gärna efter produkter som innehåller vitamin C, som stödjer kollagenproduktionen och har en uppklarnande effekt.


Rengör rätt

Att använda rätt rengöring är viktigare än vad många tror och ett vanligt misstag är att torka ut huden genom att ha alltför aggressiva produkter. En rengöringsmjölk eller olja är bra när huden är matt och livlös. Avsluta med ett neutraliserande ansiktsvatten som inte torkar ut.


Fuska med makeup

I strävan efter den perfekta huden är alla medel tillåtna och vi fuskar oss mer än gärna till den rätta lystern, men det är viktigt att det ser naturligt ut.

Punkt 1. Se till att din foundation är skir och ”i ett” med huden. Många makeupartister föredrar att använda fingertopparna när de applicerar foundation då den naturliga värmen gör att den smälter ihop bättre med huden (och dessutom verkar få den att sitta bättre). Avsluta genom att gå över huden med en ren sida av en makeupsvamp för att få bort eventuellt produktöverflöd.

Punkt 2. Lägg highlighter i formen av ett C från undersidan av brynet ner över kindbenen. Ett svep över näsbenet och över läppens amorbåge ger en extra dimension. Vill du arbeta fram en glow generellt finns det flera bra primers med ljusreflekterande effekt att lägga ensamt eller under din foundation. Undvik glittriga highlighters och primers som ger en onaturlig look. Satsa istället på lätt skimrande ljusreflektion och härliga champagnenyanser.

Punkt 3. Var smart med penslarna! Använd en riktigt stor, fluffig pensel när du applicerar rouge då dessa tenderar att plocka upp mindre pigment och puder än en traditionell rougeborste, och därför ger ett mer naturligt resultat. Däremot kan en mindre pensel vara perfekt när du fixerar din makeup med puder. Behåll lystern genom att undvika att lägga puder över hela ansiktet och lägg det istället bara specifikt på de områden där du vill undvika glans, som hakan, näsvingar och mellan ögonbrynen.

Här är produkterna du kan ta användning av för att lyckas.

Highlighter OFRA x Nikkie Tutorials Everglow - OFRA Cosmetics KÖP

Highlighter OFRA x Nikkie Tutorials Everglow - OFRA Cosmetics

Tre läckara highlighter nyanser i en enda compact – komplett med en frostig vit nyans, en neutralt skimrande nyans och en soldränkt koppar nyans. Blanda alla tre tillsammans för en “lit from within” Glow!

Pris: 350 kronor.

KÖP

Nästa bild
Doctor Babor Vitamin C Concentrate - Babor KÖP

Doctor Babor Vitamin C Concentrate - Babor

Speciellt framtaget och dermatologiskt testat för känslig hud. Den innehåller en effektiv och stabilare C-vitamin-ester som gör huden mindre benägen till irritation, samt hyaluronsyra och omega 3-fettsyra.

Pris: 891 kronor.

(Spara 297 kr)

KÖP

Nästa bild
SOS Primer - Clarins KÖP

SOS Primer - Clarins

En korrigeringsbas-serie i olika nyanser framtagen för att erbjuda en målinriktad färgkorrigering för olika hudvårdsproblem. Den uppfräschande texturen med “utsuddande” effekt förbereder huden för kommande make up-applicering samtidigt som den tillåter huden att andas och ger en bättre hållbarhet för make-upen i helhet. Resultaten är helt enkelt häpnadsväckande.

Pris: 271 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence - Lumene KÖP

Valo Glow Boost Vitamin C Hyaluronic Essence - Lumene

Tar fram ditt inre glow med återfuktande hyaluronsyra som binder fukt ner i  huden och verkar utjämnade på torra linjer.

Pris: 224 kronor.

(Nedsatt 25%)

Finns även hos Lookfantatsic!

KÖP

Nästa bild
Clean Skincare Glow Daily Vitamin C Gel Cream - REN KÖP

Clean Skincare Glow Daily Vitamin C Gel Cream - REN

Glow-givande ansiktsfuktare som är irritationsfri och vänlig mot alla hudtyper och hudtoner. Med en ljusare blandning av stabiliserat C-vitamin, plus magnesium- och Tara Pod-extrakt, är det en ansiktskräm som förbättrar din naturliga utstrålning, så att du kan glöda på ditt eget sätt.

Pris: 368 kronor.

(Nedsatt 26%)

KÖP

Nästa bild
Potent C Bright & Plump Moisturizer - Peter Thomas Roth KÖP

Potent C Bright & Plump Moisturizer - Peter Thomas Roth

En ansiktscreme med anti-aging-effekt som gör huden fastare och ljusare genom att kombinera tetrahexyldecylaskorbat av högpotent C-vitamin med hydroliserat kollagen och Trimoist KMF för att ge huden fyllighet med en återfuktande effekt som varar i 24 timmar.

Pris: 740 kronor.

KÖP

Nästa bild
Doubleglow7 - DuWop KÖP

Doubleglow7 - DuWop

Ljus ansiktskräm som ger omedelbar lyster och klarhet i huden, oavsett om den bärs under, över, eller i stället för foundation.

Pris: 252 kronor.

KÖP

Nästa bild
Superfood AHA Glow Cleansing Butter - ELEMIS KÖP

Superfood AHA Glow Cleansing Butter - ELEMIS

Cleansing Butter är en unik och doftfri ansiktsrengöring som tar bort alla spår av smink, dagliga föroreningar och orenheter vilket resulterar i en strålande, ren hud.

Pris: 341 kronor.

(Nedsatt 25%)

KÖP

Nästa bild
Renewing Daily Cleanser - ACO KÖP

Renewing Daily Cleanser - ACO

Enzymrengöring för ansiktet som avlägsnar både makeup och orenheter. En behaglig rengöringsmousse för ansiktet som innehåller salicylsyra (BHA) och exfolierande enzym.

Pris: 97 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!